Un maramureşan în vârstă de 45 ani din comuna Vadu Izei s-a ales cu dosar penal, marţi seară, după ce a fost prins la ieşirea din Salonta, cu 2500 de pachete de ţigări de contrabandă în maşină.

Bărbatul a fost oprit în jurul orei 19, pe strada Oradiei din municipiul Salonta, în timpul unei acţiuni de control al poliţşiştilor din localitate.

"Acesta conducea un autoturism cu care transporta 2.500 de pachete de ţigări marcate necorespunzător, diverse sortimente, disimulate într-un loc special amenajat, în locul roţii de rezervă din portbagaj", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei  Bihor, comisarul Alina Dinu.

Atât țigările, cât și maşina cu care erau transportate, un Citroen Xsara Picasso, au fost confiscate.

Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la aproximativ 20.000 lei.

Cercetările în caz au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta. Maramureşanul este cercetat pentru deţinere, în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 ţigarete, şi riscă o pedeapsă cu închisoarea între 1 şi 5 ani.