Conducerea Federaţiei Române de Handbal a luat, în sfârşit, o decizie clară în ce priveşte încheierea sezonului competiţional 2019-2020. Astfel, Consiliul de Administraţie al FRH a decis, luni, să nu acorde titlurile în acest sezon în Ligile Naţionale! Decizia a fost adoptată cu un scor de 11-5 la voturi şi este valabilă atât pentru competiţia feminină cât şi pentru cea masculină.

Conform clasamentului la zi, Dinamo, la masculin, şi SCM Râmnicu Vâlcea, la feminin, au terminat sezonul pe locul 1.

Potrivit site-ului oficial al Federaţiei României de Handbal, în cupele europene se va merge pe clasamentul actual, după criteriile intermediare. Astfel, la feminin, SCM Râmnicu Vâlcea va merge direct în Liga Campionilor, în timp ce echipa CSM Bucureşti va solicita wildcard.

La masculin, HC Dobrogea Sud Constanţa rămâne pe locul 4, iar CSM Bucureşti, pe locul 5, având în vedere că departajarea s-a făcut după criteriile intermediare.

De asemenea, membrii Consiliului de Administraţie au aprobat ca ediţia 2019-2020 a Cupei României să se desfăşoare în deschiderea anului competiţional 2020-2021, dacă va fi posibil.

Cât priveşte promovarea din Divizia A în Liga Naţională, s-a hotărât să se dispute un turneu cu opt echipe (primele două din cele patru serii ale Diviziei A). Turneul urmează să aibă loc într-un singur loc, dar încă nu s-a stabilit o dată fixă şi modalitatea de desfăşurare. Totuşi, turneul se va putea disputa doar la o lună după permiterea reluării antrenamentelor în sală. Varianta cea mai optimistă este finalul lunii iunie.

Între cele opt echipe cu drept de participare se numără şi CSM Oradea, ocupanta locului I în Seria D. Numai că, arată sursele BIHOREANULUI, echipa din Oradea a decis să nu se prezinte. De fapt, până în prezent doar trei echipe, cele din Botoşani, Suceava şi Sânnicolau Mare şi-au manifestat interesul de participare la turneu.

Într-un comunicat, conducerea FRH a mai precizat, referitor la Divizia A: "Cu 12 voturi "pentru" şi 4 voturi "împotrivă" se aprobă închiderea clasamentelor în seriile Diviziei A-masculin şi feminin conform clasamentului actual, cu criteriile de departajare finală".

Reamintim că până în prezent, sportul de sală nu s-a reluat în România şi este neclar când se va întâmpla acest lucru. Astfel, echipa de handbal CSM Oradea, similar celorlalte jocuri sportive din cadrul clubului bihorean, nu şi-a reluat activitatea.

Pe de altă parte, membrii Consiliului de Administraţie al FRH au decis în unanimitate să nu se retrogradeze din Ligile Naţionale. Viitorul an competiţional se va disputa în primul eşalon cu 16 echipe la start, în ambele întreceri, feminin şi masculin.