Cu bucurie, anunțăm că s-a deschis Centrul de colectare deșeuri cu Aport Voluntar (C.A.V.) din Tinca situat la ieșirea din Tinca spre comuna Husasău de Tinca.

Centrul de colectare deșeuri cu aport voluntar C.A.V. Tinca este administrat de Primăria Tinca prin intermediul operatorului de salubritate AVE. Aici, locuitorii din comunele Husasău de Tinca și Batăr vor putea să colecteze gratuit deșeuri diverse, contribuind astfel la protejarea mediului și la menținerea curățeniei în comunitate.

Deșeurile vor fi preluate GRATUIT de la persoanele fizice din comunele Tinca, Husasău de Tinca și Batăr, pe baza cărții de identitate, accesul cetățenilor fiind permis în centru cu și fără vehicule.

În cazul vehiculelor, acestea vor avea sarcina utilă maximă de 1,5 tone.

ORAR de funcționare C.A.V. Tinca

- În perioada martie - octombrie, centrul va funcționa de două ori pe săptămână, în zilele de marți și sâmbătă, între orele 8 și 16;

- În perioada noiembrie - februarie, centrul va funcționa o dată pe săptămână, în ziua de sâmbătă, între orele 8 - 16.

Tipuri de deșeuri acceptate la C.A.V.:

- deșeuri cu conținut periculos: ulei vegetal, bidoane insecticide, cutii vopsele, anvelope, neoane, baterii;

- materiale textile

- bunuri reutilizabile

- obiecte de uz casnic

- sticlă

- deșeuri electrice/electronice/electrocasnice

- materiale plastice

- hârtie și carton

- lemn, mobilier, covoare, saltele, obiecte mari de folosință îndelungate

- deșeuri vegetale

- deșeuri din construcții rezultate din reamenajare spațiu de locuit și pentru care nu se emit autorizații de construire: beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, amestecuri de beton, cărămizi, țigle de produse ceramice, fără conținut de substanțe periculoase, polistiren, rigips și vată minerală.

Deșeurile din construcții se vor transporta în saci rezistenți și nu vor conține poliuretani, sticlă, pământ, azbest.

Aceste tipuri de deșeuri NU aparțin fluxului de deșeuri menajere pe care le colectează AVE. Rugăm clienții să transporte personal la acest centru deșeurile enumerate mai sus.

Cantitățile pentru anumite tipuri de deșeuri sunt limitate pe zi, conform Regulamentului de funcționare a centrului de colectare prin aport voluntar a deșeurilor (regulamentul se poate găsi la primăria Tinca).

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!