Hala de carne din Piaţa Mare a fost extinsă şi modernizată astfel încât să ofere comercianţilor de carne condiţii civilizate de desfacere a produselor specifice.

"Spaţiul a fost extins, gresiat, faianţat, s-au amenajat vestiare pentru bărbaţi şi femei, s-a înlocuit mobilierul şi s-au achiziţionat 31 de vitrine frigorifice noi", a declarat miercuri, Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la faţa locului.

Investiţia totală s-a ridicat la 183.000 de euro cu TVA inclus. Modernizarea şi extinderea halei la o suprafaţă de 360 metri pătraţi, din care 300 metri pătraţi spaţii de vânzare şi 60 metri pătraţi vestiare şi căi de acces, a costat 140.000 euro. La această sumă s-au mai adăugat alţi 43.000 euro cheltuiţi cu achiziţionarea a 31 de vitrine frigorifice noi al căror spaţiu de expunere este mai mare cu 25% faţă de precedentele.

"Vitrinele existente erau vechi, mai consumatoare de energie, de diverse dimensiuni şi corpuri", a declarat Andrica.

Pentru prevenirea furturilor, în perioada următoare, vitrinele vor fi supravegheate video prin montarea de camere de luat vederi în fiecare din cele trei încăperi şi vor putea fi închise cu lacăt.

Prezent la conferinţa de presă, primarul Ilie Bolojan s-a declarat mulţumit de modernizările făcute în hala de carne, a vorbit cu comercianţii şi i-a mulţumit directorului Andrica pentru activitatea depusă de ADP în ultimii ani, începând cu lucrările de extindere de la Cimitirul Municipal şi cele de modernizare a pieţelor orădene.

"Adevărul este că domnul Andrica a schimbat în ultimii ani faţa ADP-ului şi a impus un stil de management care a dus la creşterea încasărilor de nu mai puţin de 25 de ori", a spus Bolojan.

Potrivit evidenţelor ADP, peste 90% din comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în pieţele orădeni îşi plătesc în avans serviciile de care beneficiază, conducerea societăţii ştiind din timp, la fiecare sfârşit de lună, pe ce bani poate miza în luna următoare.