Şedinţă fără emoţii în Consiliul Local de marţi. Aleşii orădenilor au dezbătut în mai puţin de o oră nu mai puţin de 109 proiecte de hotărâre.

Consilierii locali au decis marţi că, începând din 1 iunie, peste 12.000 de orădeni, membri a 126 de asociaţii de proprietari, vor colecta separat deşeurile biodegradabile, în cadrul unui proiect pilot care ar putea fi extins ulterior la nivelul întregului oraş.

Orădenii din zona vizată vor colecta deşeurile separat pe trei fracţii, urmând să depună separat deşeurile menajere, cele reciclabile şi cele biodegradabile precum resturile alimentare, fructele şi legumele, zaţul de cafea şi şerveţelele de hârtie.

În cadrul întâlnirii, consilierii locali au mai stabilit indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de ameanjare a coridoarelor verzi Veteranilor (estimat la 1,9 milioane lei fără TVA), Soarelui (5,9 milioane lei) şi Barcăului (9 milioane lei), dar şi a parcurilor din zona străzilor Morii (1 milion lei) şi Romer Floris (3,8 milioane lei).

La fel, aleşii orădenilor au votat indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de construire a viitoarei parcări supraetajate din strada Braşovului (17,2 milioane lei) care urmează să fie legată de magazinul Crişul printr-o pasarelă a căror costuri estimate la 222.000 lei vor fi suportate de hypermarket, dar şi ai lucrărilor de construire a unui corp nou de clădire pentru Spitalul Clinic Municipal Gavril Curteanu (61,3 milioane lei).

Printre lucrările aprobate de Consiliul Local se mai numără reabilitarea Palatului Ullman (8,3 milioane lei), a Casei Veneţiene (3,5 milioane lei) şi a Cazarmei Huszarilor (4,8 milioane lei).