Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările în cazul unei orădence de 50 ani acuzată că a luat un credit bancar în valoare de 36.000 lei pe acte false, fără să mai achite ulterior ratele, şi au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de trimitere a femeii în judecată, a informat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, pe 30 iunie 2008, femeia a solicitat de la o bancă orădeană un credit pentru nevoi personale de 36.000 lei, pe care l-a obţinut după ce a prezentat documente de venit care atestau în mod fals că este angajata unei societăţi comerciale orădene.

"Ulterior, suspecta a folosit banii în interes personal şi nu a mai achitat ratele aferente contractului de credit", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Reprezentanţii băncii au reclamat frauda la Poliţie iar orădeanca a fost învinuită de înşelăciune, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat acum ancheta şi au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de trimiterea în judecată a orădencei", a mai spus inspectorul principal Alina Dinu.