În weekend a avut loc ultima competiţie de tir cu arcul din acest an din Bihor, desfăşurată în parcul Cetăţii Oradea. Concurs de tradiţie, Cupa Cetăţii a reprezentat şi momentul în care s-a încheiat campionatul judeţean de tir cu arcul.

Cu circa 70 de participanţi sosiţi inclusiv din Bucureşti, Cluj, Arad, Braşov, Alba sa u Târgu Mureş, precum şi din Ungaria sau Irak, competiţia a avut parte şi de o frumoasă vreme de toamnă, iar oaspeţii şi sportivii legitimaţi la cluburile şi asociaţiile de tir cu arcul din judeţ s-au întrecut la toate categoriile (master, seniori, juniori, cadeţi şi copii) şi diviziile (compound, barebow, tradiţional), pe ateliere de tragere amplasate la distanţe diferite, cunoscute şi necunoscute.

Dacă la compound podiumul a fost ocupat în întregime de micii arcaşi de la Redpoint (Alexandra Oanea, Ada Luncan, Iulia Creţu, Raisa Demian, Cezara Batyin, Sergiu Pallag, Matei Piloca şi Florian Bologan), la tradiţional replică istorică master s-a remarcat Ridi Francisc (Nomad Archers), urmat de Penzes Zoltan (Haiducii Salonta) şi de Cristian Bot (AS Tinca). La seniori însă, podiumul a fost confiscat de Nomad Archers (Toth Imre, Dajka Tamas şi Perei Zoltan).

La seniori barebow, primul loc a fost adjudecat de Rami Al Doori (Paradox Cluj), urmat de Seres Geza (White Lion) şi de Koteles Alexandru (Menumorut Biharia).

Clubul câştigător al acestei ediţii este Menumorut Biharia, care a reuşit să acumuleze cele mai multe puncte în campionat, participând la toate cele şase etape cu numeroşi sportivi bine pregătiţi.

Acesta este singurul campionat judeţean de tir cu arcul din România, a debutat în 2014 şi a ajuns anul acesta la a IX-a ediţie.

După şase etape organizate în localităţi din Bihor şi în Oradea, finala campionatului judeţean organizat de Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul s-a desfăşurat într-o atmosferă colegială.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!