"J2 Oradea Junior Trophy", competiţie de tenis organizată de CSM Oradea sub egida ITF World şi destinată categoriei de 18 ani, s-a încheiat duminică, odată cu ultimele jocuri din finale. În pofida unei perioade în care vremea nu a fost prea prietenoasă cu organizatorii şi sportivii, evenimentul s-a încheiat la timp, permiţând astfel participanţilor să se prezinte la startul următoarelor provocări ce îi aşteaptă din această săptămână, tot pe terenul de tenis.

Principalul cap de serie în proba masculină de simplu, moldoveanul Ilya Snitari, a câştigat în finala cu sârbul Petar Teodorovic. Rezultatul final a fost de 6-3, 6-4.

Proba feminină de simplu a avut parte de o finală echilibrată. Aceasta a fost adjudecată de Anca Alexia Todoni. Cap de serie numărul 4, sportiva româncă a învins-o pe poloneza Pola Wygonowska în trei seturi, cu 6-7, 6-0 şi 6-4. Ambele semifinale la feminin au fost decise în trei seturi.

Finala de dublu masculin a cuprins numai jucători străini. De altfel, un singur autohton, Matei Victor Palcau, a fost prezent în semifinale. Proba a fost adjudecată de cuplul Ilya Snitari - Samuil Konov. Aceştia i-au învins pe ucrainienii Artem Podorozhnyi - German Samofalov, cu scorul de 7-6, 6-7, 10-5.

Tandemul Anca Alexia Todoni - Vanessa Ioana Georgiana Popa Teiuşanu a câştigat proba de dublu feminin. În ultimul act, acest cuplu a învins pe Maria Daciana Ciubotaru - Cara Maria Meşter, în trei seturi, cu 6-1, 4-6, 10-4.

Cu această competiţie, s-a încheiat, o lună întreagă de competiţii la CSM Oradea Tenis Club. Reamintim că, în total, s-au desfăşurat trei turnee ITF World destinate categoriei 18 ani în această perioadă.

Rezultatele complete pot fi găsite accesând acest link.