Cartierul Grigorescu a fost racordat integral la reţeaua de apă şi canalizare. Potrivit unui comunicat al Companiei de Apă Oradea, lucrarea, executată de asocierea firmelor Instalaţii Montaj Oradea şi Le-Ko Ungaria, a fost finalizată cu trei luni înainte de termenul limită.

Contractul de lucrări pentru execuţia celor 13,9 kilometri de reţea de apă, 11,9 kilometri de canalizare, 1.041 de racorduri şi 994 de branşamente, având ca termen de execuţie de 24 de luni, a fost încheiat pe 5 decembrie 2011. Lucrările efective au demarat pe 8 martie, 2012, iar recepţia de la finalul acestora a fost făcută pe 24 octombrie 2013.

"În urma finalizării lucrărilor aferente contractului, locuitorii cartierului Grigorescu beneficiază de servicii de alimentare cu apă şi canalizare la standarde europene", se menţionează în comunicat.

Cu ocazia lucrărilor au fost executate branşamente pentru toate parcelele existente în cartier, deşi la cele peste 1.100 de proprietăţi existente până în prezent au fost ridicate puţin peste 400 de case.

Investiţia face parte din proiectul Aparegio, care vizează "extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bihor". Proiectul în valoare de 83,2 milioane euro este finanţat în proporţie de 76,3% din fondurile de coeziune alocate de Comisia Europeană, diferenţa fiind acoperită în proporţie de 11,67% de la bugetul de stat iar 1,8% din bugetul local.