Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, accidentul s-a petrecut luni seară, pe DN 76, lângă Hidişelu de Jos şi a fost provocat de un tânăr de 24 ani din Braşov care se angajase într-o depăşire neregulamentară.

"În acelaşi timp, din sens opus se apropia un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din Hidişelu de Jos, care, pentru a evita coliziunea cu acesta, a efectuat mai multe manevre, iar apoi a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune frontală cu un autotren cu semiremorcă înmatriculat în Franţa, condus de un cetăţean german de 64 ani", a explicat inspectorul principal Alina Dinu.

În urma accidentului rutier, tânărul de 18 ani a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat de urgenţă la Spitalul clinic judeţean din Oradea. "Pacientul a fost internat pe secţia de neurochirurgie cu traumatism cranio-cerebral şi fractură a oaselor orbitei. Starea sa este stabilă", a declarat şeful Unităţii de primire a Urgenţelor din cadrul spitalului, dr. Hadrian Borcea.