Milionarul orădean Alexandru Mudura pare să pună capăt războiului cu municipalitatea. La nici o lună după ce a ameninţat că nu va mai construi hotelul de patru stele de lângă aquapark-ul orădean, patronul Lotus Center, deţinătorul terenului, pare că s-a răzgândit.

Consiliu Local a aprobat miercuri, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, Planul Urbanistic de Detaliu cu privire la investiţia din strada Codrilor nr. 3. Proiectul întocmit de arhitectul Zoltan Szoke a fost elaborat la solicitarea Lotus Center, deţinătoarea suprafeţei de un hectar de teren pe care a funcţionat înainte centrul Ady Endre al fundaţiei Mecena.

Lotus a transferat ulterior dreptul de proprietate asupra terenului şi documentelor către Nymphaea Resort, firmă controlată tot de Alexandru Mudura jr. După cum BIHOREANUL a mai scris, reprezentanţii municipalităţii au protestat imediat ce au aflat, afirmând că atribuirea numelui Nymphea Resort (n.r. Staţiunea Nymphaea) pentru hotelul situat în imediata vecinătate a aquapark-ului Nypmphaea, construit de Primărie, ar da impresia unei investiţii unitare şi ar crea confuzie.

Conform documentaţiei anexate proiectului de hotărâre, reprezentanţii firmei au promis însă în corespondenţa cu municipalitatea că nu vor folosi numele Nymphaea. "Referitor la numele hotelului, se precizează că acesta va fi stabilit de operatorul ales, respectiv un brand internaţional. Pentru a nu se crea confuzii, se va solicita elaboratorului PUD-ului ca documentaţia care va fi supusă aprobării Consiliului Local să nu conţină piese scrise sau desenate care să facă referire la denumirea Nymphaea Resort", se menţionează în raportul de specialitate anexat proiectului de hotărâre de conducerea Instituţiei Arhitectului Şef.

Hotel legat de aquapark

Conform proiectului, firma Nymphaea Resort vrea să construiască în strada Codrilor 3 un hotel cu subsol, parter, mezanin şi 9 etaje. Hotelul va avea 200 de camere şi un centru de conferinţe cu o capacitate de 400 locuri. În incintă se vor amenaja 140 de locuri de parcare, din care 100 în subteran, plus alte 8 locuri de parcare temporare la sol şi două locuri de aşteptare pentru autocare.

Accesul auto şi pietonal se va realiza din strada Codrilor, cu sens unic şi ieşire în sensul giratoriu care va fi amenajat în vecinătatea parcului acvatic orădean.

Hotelul va fi legat de aquapark-ul Nymphaea printr-o pasarelă construită la nivelul primului etaj. Aceasta se va realiza într-o etapă ulterioară, în baza unei soluţii tehnice stabilită în comun cu municipalitatea.

Firma Lotus Center a cumpărat de la Primărie hectarul de teren de lângă aquapark în 2015. Conform contractului, amplasamentul a fost vândut cu condiţia ca firma să obţină în termen de un an autorizaţia de construire pentru finalizarea motelului început sau pentru construirea altuia nou.

Investiţia ar trebui finalizată în trei ani, în caz contrar investitorul riscând să piardă garanţia de bună execuţie, în valoare de 100.000 lei, şi să suporte penalităţi de 500 lei pe fiecare zi de întârziere până la finalizarea lucrării. PUD-ul aprobat miercuri de Consiliul Local reprezintă o fază premergătoare obţinerii Autorizaţiei de Construire, cu termen limită în luna septembrie.