Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, comisarul şef Dan Lazăr, a anunţat, marţi, redeschiderea circulaţiei rutiere prin Punctele de Trecere ale Frontierei Borş, Vărşand şi Nădlac, începând cu ora 10, pe ambele sensuri şi pentru toate categoriile de autovehicule, conducerea instituţiei dispunând măsuri de suplimentare a personalului pentru evitarea aglomerărilor.

"Începând cu data de 14 februarie, ora 10.00, s-a deschis circulatia rutieră, în ambele sensuri, prin PTF Nădlac, Vărşand (judeţul Arad) şi PTF Borş (judeţul Bihor) pentru toate categoriile de autovehicule", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

Pentru evitarea aglomeraţiei, conducerea ITPF Oradea a dispus măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea în punctul de trecere a frontierei. "Totodată, poliţiştii de frontieră vor asigura în permanenţă sprijin participanţilor la trafic şi, împreună cu autorităţile competente, vor acţiona în comun în cazuri de urgenţă", a mai spus comisarul şef Dan Lazăr.

Potrivit ofiţerului, în prezent, circulaţia în punctele de frontieră restricţionate în cursul zilei de ieri, nu există ambuteiaje. "Nu există timpi de aşteptare pentru intrarea sau ieşirea din ţară la niciunul din punctele de trecere ale frontierei aflate în administrarea noastră", a arătat Lazăr.

Luni, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a restricţionat traficul pentru vehiculele cu tonaj mai mare sau egal cu 7,5 tone pe sensul de intrare în ţară în cele trei puncte de trecere ale frontierei din cauza fenomenelor meteo nefavorabile asociate de ninsoare şi viscol. Punctele de trecere ale Frăntierei Nădlac şi Vărşand au fost închise la ora 13 iar Punctul de Trecere a Frontierei Borş la ora 22, toate trei pe sensul de intrare în ţară.