Consiliul Județean Bihor a anunțat joi semnarea contractului de execuție a lucrărilor la viitoarea șosea de centură a Bihariei, împreună cu drumul de legătură cu localitatea Paleu, investiția ridicându-se la peste 55,7 milioane de lei, fără TVA. 

Documentul a fost parafat la sediul CJ Bihor de vicepreședintele instituției, Mircea Mălan, și Gabriel Dume, reprezentantul asocierii care a câștigat licitația, cea a firmelor Dumexim și Consorzio Stabile EBG Group, în prezența directorului direcției tehnice a CJ, Filip Cheșeli. 

„Centura Biharia și drumul dintre Paleu și Biharia vor asigura condiții mai bune de trafic în nordul județului nostru și ne vor oferi tuturor o nouă legătură cu autostrada A3. Totodată, această investiție va contribui la dezvoltarea economică în această zonă”, a precizat, cu această ocazie, Mircea Mălan, citat în comunicatul CJ Bihor. 

Proiectul centurii Biharia este compus din două tronsoane, care vor avea o lungime totală de 8,7 kilometri. Primul tronson, de 5,6 km, este centura propriu-zisă, adică șoseaua care va ocoli localitatea Biharia, iar cel de-al doilea, cu o lungime de 3,1 km, este drumul ce va lega localitatea Paleu de centură. 

Durata de execuție va fi de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027. Cererea de finanțare a fost depusă în 1 august în cadrul proiectului „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din Județul Bihor”, care cuprinde o rețea de 73 de kilometri de drumuri județene. 

Reprezentanții CJ Bihor amintesc că lucrările la alte centuri din Zona Metropolitană a Oradiei au început anul acesta, în a doua jumătate a lunii februarie. Este vorba despre realizarea centurii Oșorhei (5,8 km), alături de reabilitarea drumului județean DJ 767E Oșorhei – Copăcel (12,7 km), precum și de realizarea centurilor Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!