Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat marți, într-o conferință de presă, câștigătorul licitației pentru proiectarea și executarea centurii Biharia și a drumului de legătură cu comuna Paleu, cea mai bună dintre cele șase oferte depuse fiiind desemnată cea a asocierii firmelor Dumexim (Oradea) și Consorzio Stabile EBG Group (Italia).

Valoarea ofertei câștigătoare este de 55,767 milioane lei, fără TVA, bani din care constructorii trebuie să realizeze în total 8,7 kilometri de drum.

Un tronson de 5,6 km este centura propriu-zisă a localității Biharia, iar celălalt, de 3,1 km, va lega la ea și localitatea Paleu.

Termenul pentru depunerea contestațiilor este 16 august 2023. „În cazul în care nu vor fi contestații, vom putea semna contractul de execuție la finalul săptămânii viitoare. Altfel vom fi nevoiți să așteptăm deciziile Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor”, a precizat Bolojan.

Durata de execuție a proiectului va fi de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Cererea de finanțare pentru această investiție a fost depusă la 1 august în cadrul proiectului „Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din Județul Bihor”, care cuprinde o rețea de 73 kilometri de drumuri județene.

În Zona Metropolitană a Municipiului Oradea au început anul acesta, în a doua jumătate a lunii februarie, și lucrările pentru construirea centurii Oșorhei (5,8 km) și reabilitarea drumului județean DJ 767E Oșorhei – Copăcel (12,7 km), precum și cele pentru centurile Sântandrei (5 km) și Nojorid (8,4 km), iar anul trecut a început, de asemenea, construirea centurii Sânmartin (5,75 km), toate fiind finanțate cu fonduri europene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!