Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și reprezentanții firmelor care au câștigat licitația au semnat contractul de proiectare și execuție a Lotul 1 al Inelului Rutier Metropolitan, între Băile Felix și Nojorid.

Potrivit contractului, asocierea firmelor Asfamixt (Oradea), OPR Asfalt (Timișoara) și Dacia Faber (Cluj) au la dispoziție 24 luni, dintre care 4 luni pentru proiectare, 2 luni pentru obținerea avizelor și 18 luni pentru execuția propriu-zisă.

Lotul I al Inelului Rutier Metropolitan va avea o lungime de 9 kilometri, iar valoarea contractului este de 70,143 milioane lei, fără TVA.

„Până la sfârșitul acestei săptămâni, firmele vor depune garanția de bună execuție și vom da ordinul de începere a lucrărilor. (...) Din toamnă se va lucra pe tot tronsonul dintre Băile Felix și Nojorid. Cel mai târziu, în primăvara anului 2025 vom circula și pe acest drum”, a transmis președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Pentru Lotul II al Inelului Rutier Metropolitan, în lungime de 8 km, între Băile Felix și Oșorhei, licitația a fost câștigată de Porr Construct, contra sumei de 81,688 lei, fără TVA.

Inelul Rutier Metropolitan va conecta trei șosele naționale - DN 1 Oradea-Cluj, DN 76 Oradea-Deva și DN 79 Oradea-Arad, prin ocolirea localităților Oșorhei, Băile Felix și Nojorid, ceea ce va reduce considerabil traficul pe șoseaua de centură a Oradiei și, implicit, și gradul de poluare specific.

Construirea noii șosele, în lungime totală de 17 km, este finanțată prin Programul Național Anghel Saligny (80%), precum și din bugetele CJ Bihor și Primăriei Oradea (20%).

Pentru realizarea acestei investiții, administrația județeană a încheiat protocoale de colaborare cu primăriile Oradea, Oșorhei, Sânmartin și Nojorid.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!