Compania Construcții Erbașu va ridica un hotel cu șapte etaje în Oradea, în zona Muzeului Țării Crișurilor, în baza unui contract încheiat cu Consiliul Județean Bihor, care, în urma unei licitații, îi dă firmei drept de superficie pentru un teren de aproape 4.000 mp pe o perioadă de 25 de ani.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și Cristian Erbașu, directorul general al companiei Construcții Erbașu SA, au semnat joi, la Oradea, contractul de constituire a dreptului de superficie asupra terenului pentru construirea unui hotel în valoare de peste 10 milioane de euro. La semnarea contractului a fost prezent și Călin Roman, directorul Erbașu Transilvania.

„Din această zi începe practic perioada pe care compania o are la dispoziție, conform contractului, să demareze partea de proiectare, să finalizeze în șase luni proiectul tehnic și apoi să obțină avizele și autorizațiile necesare. Foarte probabil în toamna anului viitor vor începe lucrările de construcție a hotelului pe terenul Consiliului Județean Bihor, situat în spatele Muzeului Țării Crișurilor”, a declarat tot joi, într-o conferință de presă, Ilie Bolojan.

Constructorul va trebui să-i plătească CJ Bihor aproape 750.000 de euro, conform unui comunicat transmis ulterior de biroul de presă al instituției.

„Compania Construcții Erbașu SA a câștigat licitația lansată de Consiliul Județean Bihor în luna octombrie a acestui an. Dreptul de superficie se constituie pe o perioadă de 25 de ani. Investitorul va plăti o redevență de 7,5 euro/mp/an, echivalentul a 187,5 euro/mp/25 ani. În total, redevența plătită Consiliului Județean Bihor pentru întregul amplasament în cei 25 de ani se ridică la 746.437,5 euro”, se arată în document. 

Hotelul va fi o investiție privată, cu o capacitate de cel mult 280 de persoane. Clădirea ar urma să aibă un regim de înălțime D+P+7E, cu o suprafață construită la sol de 1.280 mp.

Conducerea CJ Bihor a considerat oportună facilitarea construcției unui hotel în apropierea Muzeului Țării Crișurilor dat fiind faptul că tot acolo Primăria Oradea își propune să ridice un stadion, CJ Bihor construiește un centru cultural multifuncțional, precum și în contextul în care numărul de turiști care sosesc în Oradea este în creștere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!