Un bărbat de 48 de ani din municipiul Salonta a fost găsit spânzurat, vineri, în curtea locuinţei, la o zi după ce a fost pus sub învinuire sub acuzaţia de şantaj.

Potrivit unor surse judiciare, timp de o lună şi jumătate, bărbatul, Kertesz Mihaly, solist al formaţiei Dioptrio şi administrator al Vilma Suki SRL, firmă profilată pe comerţ, a şantajat un notar din localitate, ameninţându-l în prima fază că îi va omorî familia, iar mai târziu că va face publice fotografii compromiţătoare în care s-ar afla alături de o minoră de 15 ani. În schimbul tăcerii, Kertesz a pretins 200.000 de euro.

Notarul a reclamat şantajul la Poliţie pe 29 martie iar joi oamenii legii l-au identificat pe autor însă pentru că nu avea antecedente penale, au dispus cercetarea lui în stare de libertate.

În plus, în timpul audierilor, bărbatul şi-a recunoscut faptele, declarând totodată că întreaga poveste cu minora a fost una inventată de el, vrând astfel să se răzbune pe notarul cu care ar fi fost în duşmănie.

Cuprins de remuşcări, Kertesz Mihaly s-a sinucis în dimineaţa următoare. Cadavrul lui a fost găsit chiar de către fiul său de 17 ani. "Eu am plecat în dimineaţa respectivă de acasă şi m-a sunat, mi-a spus că merge să cumpere marfă. Apoi mi-a mai dat un telefon să-mi spună că mă iubeşte. Apoi m-a sunat băiatul, să-mi spună că l-a găsit spânzurat în curte. S-a spânzurat de grindă, cu un prelungitor. Copilul l-a şi dat jos", povesteşte soţia bărbatului, Eniko. Femeia nu crede că soţul ei ar fi fost în stare să şantajeze pe cineva. "Eu nu cred. Nu ştiu nimic despre aşa ceva", a mai spus Eniko.

Corpul victimei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, iar sâmbătă, în urma necropsiei, medicii legişti au stabilit că decesul acestuia a survenit în urma asfixiei mecanice prin spânzurare.

"În cauză nu există suspiciuni de omor", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, o femeie de 47 de ani din localitatea Şimian s-a spânzurat, medicii de la Serviciul de Ambulanţă sosiţi la faţa locului nemaiputând să o salveze.