Un orădean în vârstă de 41 ani a fost arestat preventiv pentru 30 zile, după ce a distrus sistemul de reglaj al camerei de supraveghere din holul unui bloc şi a încercat fără succes să fure o bicicletă, iar o săptămână mai târziu a şi reuşit să fure o alta, din parcarea subterană a unui alt bloc. Bărbatul, Solyom Mihai, e recidivist, fiind eliberat anul trecut din penitenciar, unde a stat tot pentru furturi de biciclete. 

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Poliţia Bihor, hoţul a comis tentativa de furt în data de 1 martie, în jurul orei 12. Acesta a intrat în scara unui bloc din Oradea, a distrus sistemul de reglaj al unghiului unei camere video montată în incintă, iar apoi a încercat să fure o bicicletă pe care proprietarul o lăsase în rastelul special. Numai că bicicleta era asigurată cu un sistem antifurt şi, ca atare, nu a reuşit. 

Câteva zile mai târziu, pe 7 martie, bărbatul a comis-o din nou. În jurul prânzului, a intrat în parcarea subterană a unui alt bloc, unde a găsit o bicicletă neasigurată, cu care, apoi, a şi plecat. 

Hoţul, care se numeşte Solyom Mihai, a fost identificat şi prins, marţi, de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, care l-au reţinut pentru 24 ore sub acuzele de furt, distrugere și tentativă de furt, iar miercuri a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă. 

Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea, dispunând arestarea orădeanului pentru 30 de zile, măsură pe care acesta o poate contesta la Tribunalul Bihor. 

Solyom Mihai nu e la prima ispravă. El a fost condamnat în mai multe rânduri, ultima oară în 2020, când a încasat o pedeapsă de 2 ani de detenţie, pentru furtul a 5 biciclete, toate faptele fiind comise din scările ori din parcările unor blocuri din Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!