După cum se ştie, Oradea va găzdui din nou, anul viitor, o competiţie majoră din baschetul continental. Este vorba despre Campionatul European U18 masculin Divizia B. În acest sens, în cursul acestei săptămâni, la Belgrad, s-a desfăşurat tragerea la sorţi a grupelor competiţiei ce se va desfăşura între 26 iulie şi 4 august 2019.

De menţionat că evenimentul va reuni 24 de echipe naţionale, ce vor veni în localitatea de pe Crişul Repede cu cei mai buni sportivi născuţi după 1 ianuarie 2001.

În urma tragerii la sorţi, echipa României a fost repartizată în Grupa A, alături de rreprezentativele Poloniei, Estoniei, Elveţiei, Belgiei şi Bulgariei.

Iată şi componenţa celorlalte grupe:

Grupa B – Irlanda, Georgia, Danemarca, Ucraina, Slovacia, Macedonia
Grupa C – Bosnia, Israel, Luxemburg, Cehia, Norvegia, Islanda
Grupa D – Belarus, Suedia, Kosovo, Ungaria, Austria, Portugalia

De menţionat că se va juca în sistem fiecare cu fiecare, iar primele două clasate în fiecare grupă se vor califica pentru grupa valorică 1-8, echipele de pe locurile 3 şi 4 vor evolua în grupa valorică 9-16, iar ultimele două clasate în fiecare grupă vor evolua în grupa valorică 17-24. Astfel, fiecare echipă va disputa câte opt partide la Oradea.

Echipele clasate pe locurile 1, 2 şi 3 în clasamentul final vor obţine promovarea în Divizia A, pentru Campionatul European U18 masculin – ediţia 2020. La rândul ei, ultima clasată va retrograda în Divizia C, dacă câştigătoarea celui de-al III-lea eşalon îşi va manifesta dorinţa de a participa la un nivel valoric superior.

Fiind vorba despre 12 meciuri pe zi, competiţia U18 masculin de la Oradea se va desfăşura în trei săli, după cum anunţă organizatorii.

Într-o altă ordine de idei, Oradea are un reprezentant în lotul lărgit al echipei naţionale U18 a României. Este vorba despre David Randiş, care în această perioadă se află în cantonamentul de la Târgovişte, acolo unde au fost invitaţi 30 de jucători ai generaţiei 2001. Stagiul centralizat a demarat pe 12 decembrie şi se va încheia pe data de 21 decembrie.