Sportul bihorean este din nou în doliu. Unul dintre cei mai longevivi activişti ai sportului bihorean, Constantin Pană, s-a stins din viaţă la 88 de ani, în cursul zilei de miercuri.

Născut în anul 1932, Constantin Pană şi-a dedicat întreaga viaţă sportului, pe care l-a slujit cu devotament până în ultimele zile.

De-a lungul timpului el a lucrat la Consiliul Judeţean pentru Educaţie Fizică şi Sport Bihor, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Bihor, de unde a ieşit la pensie.

Ulterior, el a activat la Judo Club Liberty, Clubul Sportiv Universitar Oradea şi Asociaţia Judeţeană de Atletism Bihor.

Între altele, Pană este autorul Istoriei atletismului bihorean - "Cartea de aur a atletismului bihorean, 1912-2012" - o monografie completă a acestui sport din judeţ, lansată în 2015.

"Pentru această carte am încercat să duc o muncă destul de complicată pentru că adună multe, multe rezultate, pe o perioadă de o sută de ani. Înseamnă o oglindă a unui judeţ", declara Constantin Pană, la vremea respectivă, pentru Digi24.

Volumul cuprinde toate rezultatele obţinute de-a lungul unui secol de atleţii bihoreni, dar şi un scurt istoric al atletismului românesc.

Pasionat şi dedicat sportului, Constantin Pană era nelipsit de la toate manifestările organizate de Asociaţia Judeţeantă de Atletism, unde a fost şi secretar.

El este înmormântat vineri, 20 august, în Cimitirul Municipal din Oradea, slujba având loc la Capela Haşaş.