Un bihorean în vârstă de 35 ani din Pădurea Neagră a ajuns în Arestul Poliţiei, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce poliţiştii rutieri l-au prins de două ori, beat criţă şi cu permisul suspendat circulând la volanul maşinii în Oradea.

Poliţiştii Biroului Rutier Oradea l-au oprit pentru prima dată pe bărbat la ora 02.35, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Decebal, constatând că acesta avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din decembrie 2017.

În plus, şoferul avea o alcoolemie de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care poliţiştii l-au condus pe bărbat la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, iar în final la sediul Poliţiei Rutier, unde i-a fost întocmit dosar penal.

Surpriză, însă! Câteva ore mai târziu, la ora 05.33, şoferul a fost găsit în trafic din nou, de astă dată pe strada Parcul 1 Decembrie. De astă dată, însă, concentraţia alcoolică era în scădere, de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Şi în acest caz i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi a fost întocmit dosar penal", a explicat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Totodată, ca nu cumva să se urce din nou la volan, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore, după care a fost lăsat acasă, ancheta fiind continuată cu bihoreanul în stare de libertate.