Consiliul Local Oradea a majorat de la 30 lei la 80 lei pentru depunerea tonei de deşeuri la groapa ecologică. Conform OUG 196 din 2005, sumele colectate reprezintă Contribuţia pentru economia circulară şi se fac venituri la bugetul Fondului de Mediu.

"Taxa pentru economia circulară este una dintre măsurile prin care statul român încearcă să respecte cerinţele Uniunii Europene legate de devierea deşeurilor de la depozitarea finală şi să determine comunităţile să ia măsuri pentru reciclarea lor", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul economic al Primăriei, Eduard Florea.

Conform evidenţelor municipalităţii, anul acesta, la o cantitate de circa 79.000 tone de deşeuri depuse la groapa de gunoi, oraşul datorează Fondului de Mediu 2,4 milioane lei. În cazul în care cantităţile depuse la groapa de gunoi se vor menţine anul viitor, suma va creşte la 6,3 milioane lei.

Consiliul Local va stabili la începutul anului viitor modul în care aplicarea taxei se va reflecta în tarifele de salubritate suportate de orădeni şi de firme.