Clădirea fostului hypermarket PIC din Şoseaua Borşului, părăsită după intrarea în insolvenţă, în 2009, a reţelei PIC SA, deţinută de fraţii Ilie şi Cornel Penescu, a fost vândută la licitaţie de către lichidatorul PricewatershouseCoopers (PwC) Business Recovery Services.

Imobilul a fost achiziţionat de către Western Logistics SRL, firmă afiliată grupului Alf Mizzi & sons Ltd, specializat în dezvoltări imobiliare, producţie, distribuţie, retail, turism, dar şi publicitate şi mass media.

"Tranzacţia s-a realizat în contextul unei pieţe imobiliare cu o lichiditate scăzută, îndeosebi pentru activele a căror valoare se ridică la câteva milioane de euro", a declarat Cristian Răvăşilă, liderul echipei de servicii de restructurare a afacerii din cadrul PwC România.

Potrivit unui comunicat de presă al lichidatorului, fostul hypermarket, cu o suprafaţă de 16.850 metri pătraţi, va fi transformat în parc logistic. Noul proprietar a început deja lucrările de recompartimentare a imobilului în vederea închirierii acestuia unor companii de producţie industrială, stocare şi distribuţie, logistică, dar şi ca spaţii de birouri.

La succesul tranzacţiei a contribuit şi vecinătatea parcului industrial Eurobusiness I, aflat în prezent în fază finală de mobilare cu unităţi industriale.

"Considerăm că piaţa din România oferă perspective atrăgătoare de dezvoltare pentru parcurile industriale, îndeosebi pentru parcurile logistice din vestul ţării care au acces rapid la piaţa Europei Centrale", a declarat Jonathan Diamantino, director al Western Logistics SRL.

PIC Oradea este primul hypermarket din reţea valorificat de lichidator. Potrivit planului de reorganizare, magazinul din Oradea a fost evaluat la 4,5 milioane euro, fiind cel mai scump după cel din Piteşti ,al cărui preţ de pornire a fost stabilit la 5 milioane euro. Preţul final la care a fost vândut magazinul orădean nu a fost făcut public.

PIC a mai deţinut magazine în Călăraşi (3,9 milioane euro), Brăila (3,9 milioane euro) şi Craiova (3,1 milioane euro).

Magazinul din Oradea a fost închis în octombrie 2009, la doar doi ani de la inaugurare, după ce vânzările au cunoscut un trend descendent ,iar partonul Cornel Penescu, proprietarul FC Argeş, a fost arestat pentru mituirea unor arbitri.

SC PIC SA, operatorul hypermarket-urilor, a intrat în insolvenţă pe 24 noiembrie 2009, în urma cererilor depuse de oficialii companiei la Tribunalul Piteşti. În ianuarie 2010 firma a decis închiderea ultimelor magazine rămase în funcţiune (Piteşti şi Craiova) rămânând doar cu activitatea de producţie, media şi taximetrie.