În toiul scandalului legat de tăierile ilegale de arbori din Parcul Bălcescu, drujbele au pornit şi în Cimitirul Municipal din Oradea.

Angajaţii au început să taie arborii dintre morminte, mulţi plantaţi chiar de aparţinătorii defuncţilor, pentru a avea umbră pe timp de vară. "Nu ni se permite să punem umbrar, am plantat doi copaci. Vara este foarte cald, se încinge betonul, iar copacii ţineau un pic de umbră. Nu înţeleg de ce au deranjat. De la birourile cimitirului ni s-a spus că vor defrişa toţi arborii din cimitir şi se va planta doar tuia", s-a plâns BIHOREANULUI un orădean care, miercuri, a descoperit că cei doi arbori pe care îi plantase lângă mormântul nepotului său au dispărut peste noapte.

În fotografiile realizate de orădean se vede că arborii fuseseră tăiaţi recent, crengile fiind lăsate, încă, pe marginea aleii.

Contactat de BIHOREANUL, Liviu Andrica, şeful Administraţiei Domeniului Public Oradea, care are în grijă şi Cimitirul Municipal, a confirmat informaţia însă doar în parte.

Potrivit lui Andrica, Regulamentul de funcţionare al Cimitirului Municipal interzice plantarea de arbori între morminte deoarece rădăcinile copacilor pot distruge cavourile şi mormintele, acesta fiind şi motivul pentru care vor fi tăiaţi în următoarea perioadă.

"Ceea ce se întâmplă acum este spre binele tuturor. Nu e corect să plantezi copaci ale căror rădăcini vor distruge tot în câţiva ani", a spus Andrica.

Pe de altă parte, însă, după cum spune tot şeful ADP Oradea, în Cimitirul Municipal urmează să se planteze peste 500 de arbori în următoarea perioadă, toţi pe marginile aleilor dintre morminte. "S-a demarat deja procedura pentru achiziţia puieţilor care urmează să fie plantaţi în primăvară", a susținut Andrica.