Conducerea Administraţiei Domeniului Public, societatea care va gestiona aquapark-ul orădean, a luat decizia să majoreze de la două la trei ore perioada minimă de acces în aquapark, care ar urma să fie taxată cu 25 de lei, potrivit tarifelor înaintate de ADP. În schimb, pentru o zi întreagă, societatea propune un tarif de 50 de lei pe persoană.

Decizia privind prelungirea perioadei minime de acces la aquapark-ul orădean a fost luată la solicitarea orădenilor care au formulat propuneri în scris în cadrul dezbaterii publice a marginea tarifelor şi regulamentului de funcţionare a parcului acvatic.

"Am prelungit perioada de la două la trei ore la cererea orădenilor, care au formulat propuneri în scris. Adevărul este că două ore era cam puţin. Dacă mergi cu copilul, abia ce îl dezbraci, se joacă puţin şi trebuie să îl îmbraci la loc că două ore trec rapid", a declarat Liviu Andrica, directorul ADP, miercuri în cadrul dezbaterii organizate la sediul din Piaţa Emanuil Gojdu.

La dezbaterile de miercuri, programate la ora 12, când orădenii sunt la serviciu, au luat parte doar trei tineri. "Părerea noastră este că un abonament cu zece intrări din care una gratuită, cu un preţ de 450 lei, este cam mult pentru veniturile unui orădean. Mai bine îl rupem în două şi facem un abonament de cinci intrări plus una gratuită, undeva la 250 lei", a cerut un tânăr.

Directorul Liviu Andrica a notat propunerea, cu promisiunea că o va analiza. "Ideea este să venim în întâmpinarea clienţilor oferindu-le posibilitatea să aleagă tariful care le convine", a spus Andrica.

Conform propunerilor ADP, un bilet de acces în aquapark pentru o zi, între orele 10 şi 22 va costa 50 lei, accesul pentru două ore, care vor fi majorate la trei va fi taxat cu 25 lei, iar un bilet de cinci ore, între orele 17 – 22, când iese lumea de la muncă, va fi de 30 lei.

Pentru a putea intra în vigoare, tarifele vor trebui aprobate de viitorul Consiliu Local în prima şedinţă de lucru, care ar putea avea loc în cea de a doua jumătate a lunii iunie.

Deşi mari, raportate la veniturile orădenilor, tarifele nu vor acoperi costurile de funcţionare ale parcului acvatic. "La aceste preţuri nu vom ieşi în profit. Din acest motiv va trebui să avem venituri suplimentare din serviciile de wellnes, SPA şi înfrumuseţare, alimentaţie publică şi chiar organizarea de nunţi", a spus Andrica.