Drumul rapid a prins viteză. La numai o săptămână după ce a respins prin vot exproprierea celui de-al doilea tronson din viitorul drum expres, Consiliul Local s-a răzgândit.

Reuniţi în şedinţă extraordinară aleşii orădenilor au aprobat joi, fără multe comentarii, exproprierea imobilelor de pe tronsonul doi delimitat de străzile Graurilor şi Gheorghe Doja şi chiar au adăugat coridorului de expropriere proprietăţile de pe tronsonul trei dintre străzile Gheorghe Doja şi Louis Pasteur.

Declanşarea procedurii de expropriere a fost aprobată cu 19 voturi "pentru" din partea foştilor aliaţi din USL la care s-au raliat în mod surprinzător şi reprezentanţii PDL. Democrat-liberalul Cristian Puşcaş, un critic acid al modului arogant în care municipalitatea problema exproprierilor, şi-a mai îndulcit tonul faţă de abordarea de săptămâna trecută.

"Grupul de consilieri PDL va vota "pentru" la ambele proiecte, dar cerem ca de aici înainte la fiecare şedinţă de Consiliu Local să există o informare sumară cu privire la acest proiect", a spus Puşcaş.

PDL-istul a mai spus că aşteaptă de la municipalitate o schimbare de atitudine faţă de orădenii expropriaţi, astfel încât aceştia din urmă să fie informaţi din timp atât cu privire la declanşarea procedurii cât şi despre despăgubirile pe care le vor primi.

Practic, prin cele două hotărâri adoptate joi, consilierii locali au eliberat calea viitorului drum expres, aprobând trecerea în proprietatea municipiului a peste 40 de terenuri, patru case şi două garaje situate pe tronsonul delimitat de străzile Graurilor şi Louis Pasteur. Potrivit evaluatorilor municipalităţii, despăgubirile acordate orădenilor lăsaţi fără proprietăţi se vor ridica la circa 2,8 milioane lei.

Construcţia drumului expres, proiect în valoare de circa 15 milioane euro, are ca scop decongestionarea traficului rutier de pe străzile Magheru, Republicii şi Ştefan cel Mare şi va trebui finalizată până la sfârşitul anului viitor.

Citeşte pe aceeaşi temă şi:

"S-a blocat drumul rapid! Consiliul Local a respins declanşarea exproprierilor de pe al doilea tronson"