Miercuri au fost sfinţite toate apele pământului. Mii de credincioşi ortodocşi şi greco-catolici, majoritatea pensionari, s-au înghesuit miercuri în bisericile orădene pentru a participa la programul liturgic care s-a încheiat cu slujba de sfinţire a apei.

Episcopul ortodox al Oradiei şi Bihorului, Sofronie Drincec, a oficiat slujba de Bobotează în catedrala episcopală cu hramul "Învierea Domnului" din Centrul Civic înconjurat de un sobor de preoţi şi peste 300 de credincioşi. "Boboteaza este prin excelenţă un praznic al luminii, al luminii Dumnezeieşti, al luminii necreate, acea lumină care se revarsă în lumea creată. De aceea la această sărbătoare e multă lumină, a lumânărilor, a făcliilor, a soarelui", a spus episcopul în predica sa. Sofronie Drincec le-a vorbit credincioşilor despre momentul în care Mântuitorul Isus Hristos a fost făcut cunoscut lumii în timpul botezului de la apa Iordanului.

La fel, sute de credincioşi au participat la slujba oficiată de episcopul greco-catolic Virgil Bercea în catedrala "Sfântu Nicolae". La serviciul religios au luat parte în calitate de invitaţi preoţi şi monseniori din Austria în frunte cu vicarul general al Vienei.

Mult mai mulţi orădeni au ales să participe, urmând tradiţia, la slujba oficiată la Biserica cu Lună, unde din mai multe butoaie mari au fost împărţiti credincioşilor nu mai puţin de o mie de litri de agheazmă. Oamenii au aşteptat liniştiţi la coadă, fără să se înghesuie, ca în alţi ani, purtând în plase flacoane goale sau chiar bidoane pe care să le umple cu apă sfinţită. La fel, la slujba de Bobotează oficiată la Biserica Sfântul Andrei din cartierul Rogerius au luat parte un număr record de orădeni.

Circa o mie de credincioşi, printre care interpretul de muzică populară Marius Ciprian Pop şi directorul revistei "Lumea Credinţei", Răzvan Bucuroiu, au dus agheazmă de la biserica din strada Sfântul Andrei.