Funcţia de city manager al municipiului Oradea nu are căutare. Eduard Florea, directorul economic al Primăriei, este singurul concurent care s-a înscris la concursul pe post înainte de termenul limită de depunere a dosarelor.

Potrivit regulamentului de participare, concursul va consta într-o fază de selecţie a dosarelor, o probă scrisă şi o probă de interviu. Proba scrisă se va susţine pe 23 aprilie şi va fi urmată de un interviu, în cadrul căruia candidatul îşi va prezenta în faţa unei comisii conduse de primarul Ilie Bolojan planul de management privind strategia de dezvoltare a oraşului pe termen scurt şi măsurile care trebuiesc luate pentru implementarea acestuia.

Scoaterea la concurs a funcţiei de city-manager a fost anunţată de primarul Ilie Bolojan încă de la începutul anului. În ciuda importanţei acestui post, municipalitatea s-a străduit să îl scoată la bătaie cât mai discret posibil, fapt căruia i se şi datorează lipsa concurenţei.

Iniţial, municipalitatea a mimat transparenţa anunţând concursul prin afişare la avizierul Primăriei şi printr-un anunţ puţin mai mare decât un timbru poştal publicat în cotidianul Jurnal Bihorean între anunţurile de vânzări auto şi forări fântâni. Abia după ce presa a sesizat lipsa de transparenţă, biroul de presă al primăriei a transmis un comunicat în care a anunţat concursul.