Îmi povestea cineva, care în timpul campaniei electorale a străbătut ţara, că la nivel de municipii oferta candidaţilor era interesantă, dar la Consiliile Judeţene a fost o adevărată catastrofă. Eu, însă, nu înţeleg de ce Consiliul Judeţean este considerat o Cenuşăreasă. În cazul Clujului, de exemplu, toate marile investiţii şi realizări au fost făcute de CJ, asta poate şi pentru că primarul municipiului Cluj Napoca era prea ocupat să primească mită în natură de la lebeniţari.

În ce priveşte Bihorul, în vechiul mandat judeţul a fost condus de un pastor, acum la cârmă este un popa. Ţinând cont de catastrofalele rezultate obţinute pe vremea domnului Ţîrle, actuala conducere e sigură că mandatul ei va fi un succes răsunător. Asta dacă nu încalcă sfânta regulă a celor 10%. Adică 10% pentru ei şi apropiaţi, iar 90% pentru judeţ.

Nicidecum invers. Oricum, în semn de respect pentru domnul Ţîrle, care a coborât ştacheta până spre Groapa Marianelor, cei trei noi conducători ai judeţului ar putea purta o zi pe săptămână o băsmăluţă, întru duioasă aducere aminte.

Interesant este că în Consiliul Judeţean au pătruns pentru prima oară şi nişte posturi de televiziune. Doi consilieri au venit de la OTV şi unul de la Antene, prin intermediul Partidului Conservator. Dar nu avem de ce ne face griji: la atâtea televiziuni avem de la UDMR un depanator gata să intervină oricând.

Va fi un mandat greu, în care slujbaşii din Consiliu vor avea de ales între două variante: să facă ce zice popa sau să facă ce face popa.