Consilierul local Iulius Delorean nu mai vrea să facă parte din Adunarea Generală a Acţionarilor a Parcului Industrial "Eurobusiness". Udemeristul a anunţat în finalul şedinţei de joi a Consiliului Local că va demisiona din AGA în semn de protest faţă de decizia majorităţii PNL - PSD din Consiliul Local, ca toate hotărârile luate în plen să fie asumate întocmai de aleşii care reprezintă deliberativul în structurile de conducere ale societăţilor subordonate.

"Având în vedere că demisia este un act unilateral de voinţă, îmi dau demisia de la Eurobusiness Parc", a spus udemeristul.

Revolta lui Delorean, ca a întregului grup UDMR, a pornit de la propunerea Direcţiei Economice ca toate hotărârile AGA de la societăţile în care Municipiul Oradea este acţionar majoritar, precum CAO, OTL, APD, Electrocentrale, Termoficare şi Eurobusiness Parc să fie precedate de Hotărâri de Consiliu care să ateste poziţia acţionarului majoritar. În plus, reprezentanţii Consiliului Local în AGA vor trebui să voteze după cum deja s-a hotărît.

Hotărârea luată cu unanimitate de voturi i-a iritat pe reprezentanţii UDMR care, zdrobiţi de majoritatea PNL - PSD din Consiliul Local s-au văzut în imposibilitatea de a mai influenţa, fie şi cât de puţin, deciziile AGA din care fac parte, chiar dacă fără a avea majoritatea. "Ce se întâmplă dacă, fiind "împotrivă" în Consiliul Local, merg în AGA. Trebuie să votez împotriva votului meu?", a protestat Laszlo Ritli.

Udemeriştii nu s-au lăsat convinşi nici măcar de intervenţia directorului economic, Eduard Florea, care a arătat că oricum, deciziile din Consiliul Local sunt asumate de AGA. "Bugetul, bilanţul, remuneraţia directorului, modificările actului constitutiv, toate problemele importante se dezbat în Consiliul Local. Deciziile tot aici se iau", a spus Florea.

Intervenţia directorului nu a făcut decât să întărească punctul de vedere al opoziţiei. Consilierul Cristian Ile a atras atenţia că în aceste condiţii structurile AGA de la societăţile aparţinând municipiului nu îşi mai au rostul. Pentru că oricum deciziile sunt luate în deliberativul local...