Firmele orădene susţin fuziunea prin absorbţie a localităţilor Oradea şi Sînmartin. Reprezentanţi ai 24 de companii orădene mari au făcut vineri, la centrul de afaceri Tradecenter, un apel prin care le-au cerut orădenilor să se prezinte la urne pe 14 iunie pentru a vota fuziunea cu Sînmartin. Patronatele susţin că unificarea va aduce doar beneficii agenţilor economici şi populaţiei oraşului lărgit.

"Prin unirea cu Sînmartin, Oradea îşi va creşte potenţialul economic. Ar fi păcat să ratăm această oportunitate. De aceea îi rugăm pe toţi orădenii să meargă la vot pe 14 iunie şi să voteze pentru bunăstare şi pentru viitorul lor", se menţionează în apelul făcut în numele semnatarilor de Teodor Benţe, directorul tehnic al Plastor.

Conform declaraţiei asumate de patronatele orădene, unificarea celor două localităţi ca aduce doar avantaje.

"Un oraş mai mare înseamnă mai multe oportunităţi pentru oameni şi companii, înseamnă o universitate mai puternică, înseamnă un aeroport pe care să se poată ateriza din Europa, înseamnă mai multe şanse pentru tinerii noştri. Un oraş mai mare înseamnă un oraş cu o calitate a vieţii mai ridicată, un oraş în care să-ţi placă să trăieşti", a spus Benţe.

Reprezentanţii companiilor semnatare susţin că în ultimii ani municipiul a intrat într-o etapă de dezvoltare, care trebuie însă continuată pentru a genera prosperitate orădenilor.

"În ultimii ani, profitând de oportunităţile oferite de oraşul nostru, am creat mii de locuri de muncă, însă dorinţa noastră este să ne dezvoltăm în continuare. Să ne creştem productivitatea, să fim mai competitiv şi să putem oferi slujbe mai multe şi mai bine plătite oamenilor noştri", a dat citire apelului directorul tehnic al Plastor.

Conform evidenţelor municipalităţii, bugetul local încasează 40 milioane euro pe an de la companiile orădene şi angajaţii acestora, sumă din care nu mai puţin de 28 milioane euro o reprezintă impozitele pe salarii.

Dezvoltarea companiilor şi creşterea salariilor va duce implicit la majorarea veniturilor municipalităţii, care va dispune de mai multe fonduri pentru a rezolva problemele oraşului. "Indiferent cine este primar şi care este majoritatea în Consiliul Local, temelia dezvoltării oraşului sunt companiile orădene şi angajaţii acestora", a declarat, la rândul său, primarul Ilie Bolojan, mulţumindu-le companiilor orădene pentru sprijinul acordat pentru reuşita referendumului din 14 iunie.

Pe lista firmelor care şi-au asumat apelul către orădeni se numără companii din toate domeniile de activitate: Faist Mekatronic, Connectronics Romania, Bihore, Grupul de firme Plastor, UAMT, Plexus Services, Grupul de firme Selina, Grupul H.Essers, Tiger Amira, RER Ecologic Service, Benvenuti, Limtex, Spitalul Pelican, Optimedia, Zahărul Oradea, Robeltex, Deme Macarale, Emsil Techtrans, Gavella, Proces, RCS&RDS, Adeplast şi Emerson.

Apelul marilor angajatori orădeni vine la doar câteva zile după ce patronii şi administratorii de hoteluri, cafenele şi restaurante din Oradea au îndemnat orădenii printr-o declaraţie publică să se prezinte la vot pe 14 iunie pentru a susţine unificarea pentru a sprijini dezvoltarea turismului.

Citiţi pe aceeaşi temă şi "Pariul pe turism! Patronii de localuri susţin unificarea localităţilor Oradea şi Sînmartin (FOTO)"