În cadrul şedinţei de luni consilierii locali orădeni au dat curs cererii Poliţiei Comunitare şi au hotărât să impună obligativitatea amplasării unei scrumiere de exterior la intrarea în unităţile aparţinând societăţilor comerciale, instituţiilor publice şi persoanelor fizice autorizate.

Prevederea a fost introdusă în regulamentul privind serviciile publice, parcurile şi zonele verzi şi este menită să prevină apariţia mizeriilor pe domeniul public. Tot cu unanimitate de voturi şi fără comentarii s-a făcut şi rectificarea bugetului local pe anul în curs şi utilizarea sumei de 58.6000 lei din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia autorităţilor locale pentru acoperirea diferenţelor rezultate din majorarea cotei de TVA de la 19% la 24%.

Consilierii locali au mai aprobat printre altele finanţarea lucrărilor de proiectare pentru amenajarea unei reţele de sonde de apă geotermală pentru exploatarea zăcământului Borş în vederea producerii de energie termică prin CET I Oradea şi suplimentarea fondurilor pentru modernizarea reţelelor secundare de energie termică pe străzile Morii şi Bumbacului.

În cadrul şedinţei au mai fost aprobate şi studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici ai proiectului "Centru de cercetare mecatronică a siguranţei transportului în comun de călători" iniţiat de OTL. Acesta are ca scop implementarea unui sistem de mentenanţă predictivă a sistemului de transport cu tramvaie în scopul creşterii fiabilităţii şi siguranţei în transport.