PSD Bihor a negat vineri, printr-un comunicat de presă, orice responsabilitate faţă de prăbuşirea unor bucăţi din faţada clădirii din Piaţa 1 Decembrie, în care funcţionează, lucru mediatizat de BIHOREANUL încă de duminica trecută, deci în urmă cu 5 zile.

"PSD Bihor nu este proprietarul imobilului situat în Oradea, Piaţa 1 Decembrie 2-4, fiind chiriaş al Primăriei municipiului Oradea. Obligaţiile legale pentru reabilitarea faţadelor, precum şi pentru înlăturarea eventualelor pericole, revin proprietarului, adică Primăriei Oradea", se menţionează într-un comunicat al PSD Bihor.

Trecând cu vederea obligaţia contractuală a chiriaşului de a întreţine imobilele închiriate din fondul oraşului, PSD Bihor se ascunde în spatele statutului de locatar şi cere Primărei, în calitate de proprietar, şi primarului Ilie Bolojan, ca şef al instituţiei, să ia "de urgenţă" toate măsurile necesare pentru reabilitarea clădirii.

"Ne exprimărim regretul că, până la această dată, administraţia publică locală nu a găsit oportună alocarea resurselor bugetare necesare pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare a acestei clădiri. Solicităm pe această cale Primăriei şi primarului Ilie Bolojan să ia, de urgenţă, toate măsurile necesare pentru reabilitarea clădirii situate pe strada Piaţa 1 Decembrie 2-4, astfel încât aceasta să nu mai prezinte pericol la adresa trecătorilor", a mai anunţat PSD Bihor.

De precizat că, potrivit tarifelor aprobate de Consiliul Local Oradea, partidele politice plătesc o chirie de 5 lei pe metru pătrat, lunar, pentru spaţiile folosite ca sedii. PSD Bihor foloseşte un spaţiu total de 212 mp.

La sesizarea unui trecător, BIHOREANUL a scris, duminica trecută, că bucăţi de cărămidă şi tencuială se desprind de faţadă pe trotuar şi pun în pericol trecătorii. Citiți detalii aici!