Greva de la CET continuă. Circa o sută de muncitori s-au adunat încă înainte de ora 7 în parcarea de la intrarea în societate, dar refuză în continuare să intre la lucru.

"Colegii noştri care sunt blocaţi în centrală de ieri dimineaţă ne-au spus să nu intrăm, că nu ne predau schimbul. Ştiu că luptăm şi pentru ei", a declarat un muncitor.

Salariaţii sunt cu atât mai revoltaţi cu cât negocierile purtate vineri după ora 8 de un grup de reprezentanţi cu directorul Termoficare, Stănel Necula, au eşuat.

"Nu se poate vorbi cu omul ăsta. Noi întrebăm una, el răspunde alta", a concluzionat Cornel Fofiu, în numele negociatorilor.

Salariaţii cer acum majorarea salariilor cu 20%, acordarea unui ajutor la plata energiei electrice şi informaţii clare dacă vor urma sau nu disponibilizări.

Revoltaţi de eşuarea negocierilor, salariaţii au scandat "Demisia!" şi şi-au sunat colegii care răspund de întreţinerea reţelelor de transport a energiei termice să se alăture protestului.

"Ştim ce urmăresc acum, să se oprească centrala, ca să pornească orădenii împotriva noastră. Nu vor să discute cu noi în mod real!", a spus un muncitor.

Indignaţi de impasul în care a ajuns situaţia, salariaţii reclamă acum prezenţa primarului Ilie Bolojan pentru detensionarea situaţiei.

"Să vină Bolojan! El l-a pus pe funcţie pe Necula, el să descurce situaţia!", au cerut angajaţii.

Muncitorii sunt hotărâţi ca, în cazul în care edilul nu va da curs cererii lor, să pornească în marş pentru a să protesta în faţa Primăriei.

UPDATE:

Greva de la CET continuă după ce primarul Ilie Bolojan a declinat cererea protestatarilor de a veni în mijlocul lor. "Sunt în Bucureşti la o întâlnire pe tema fondurilor europene", i-a transmis edilul printr-un SMS, reprezentantului protestatarilor, Cornel Fofiu.

Muncitorii au pichetat toată dimineaţa intrarea în centrală, i-au întors spatele directorului Stănel Necula care a ieşit în jurul orei 11 să negocieze cu ei şi au întâmpinat cu aplauze doi colegi care au părăsit societatea după mai bine de 30 de ore de muncă. 

Potrivit acestora conducerea societăţii a luat decizia să scoată din funcţiune cazanul şi turbina pe gaz preluate din vechiul CET şi să producă energia termică necesară încălzirii oraşului doar cu noua centrală care necesită mult mai puţin personal de desevire.

În jurul orei 15:30, la sediul Termoficare din Şoseaua Borşului s-au prezentat viceprimarul Mircea Mălan. Protestatarii se aşteaptă la o nouă rundă de negocieri de la care speră să spună capăt conflictului înainte ca oraşul să rămână fără apă caldă şi căldură.