Sala multifuncțională cerută de elevii liceului Lucian Blaga din Oradea, dar și de părinții și dascălii copiilor în cadrul unui proiect de bugetare participativă încă din anul 2017 este în curs de finalizare.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, constructorii mai au de finalizat până la începutul lunii martie ultimele finisaje și lucrările de igienizare.

„Lucrările la sala multifuncțională de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”, realizate de Primăria Oradea prin programul de bugetare participativă, sunt aproape de finalizare, sala urmând să fie gata la începutul lunii martie”, au transmis comunicatorii municipalității.

Construcția imobilului care va servi ca sală festivă, de mese și de conferințe, în valoare de un milion de lei, este derulată sub coordonarea Direcției Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei.

„În prezent se lucrează la ultimele finisaje, fiind montate pardoseala din PVC și corpurile de iluminat, după care va fi igienizat întregul spațiu. Totodată, urmează ca sala să fie dotată cu mobilier corespunzător”, se mai menționează în comunicat.

După cum BIHOREANUL a mai scris, sala multifuncțională a câștigat finanțare prin prima sesiune de bugetare participativă organizată de municipalitatea orădeană și se numără printre puținele proiecte care au și fost implementate.

Având în vedere investiția de peste 200.000 euro, municipalitatea orădeană s-a văzut prinsă în studii de fezabilitate, avize și aprobări care au prelungit termenul de execuție.

Pentru a evita pe viitor astfel de situații primarul Florin Birta a decis ca de anul acesta valoarea maximă a proiectelor finanțate prin sesiunea de bugetare participativă de anul acesta să coboare la doar 50.000 euro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!