Proiectele propuse de orădeni şi declarate câştigătoare în prima etapă de bugetare participativă derulată în prima parte a anului trecut intră în implementare.

Consiliul Local a aprobat, joi, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de amenajare a sălii multifuncţionale de la Liceul Lucian Blaga din Rogerius, modernizarea Pieţei Tineretului din Velenţa şi amenajarea unei piste pentru alergare în parcul Salca din Nufărul.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de consilierii locali, construcţia sălii multifuncţionale pentru Liceul Blaga va costa circa un milion de lei şi va dura 12 luni. Corpul de clădire va avea destinaţia de sală de mese, sală pentru evenimentele de final sau început de an sau semestru dar şi pentru diferite conferinţe.

Sala multifuncţională va avea o înălţime de 5 metri, o suprafaţă construită de 424 metri pătraţi şi va deservi cei 800 de elevi ai liceului.

Piaţa Tineretului se reamenajează

Investiţie de trei ori mai mare, reabilitarea Pieţei Tineretului (Templom tér) din Calea Clujului, promovată de reprezentanţii UDMR, se ridică la trei milioane lei.

Lucrările vor presupune reabilitarea şoseselei şi trotuarelor din zonă, a staţiei de autobuz şi amenajarea a 26 locuri de parcare.

Pe amplasamentul adiacent bisericii romano-catolice se va reabilita spaţiul verde prin plantarea de arbori şi arbuşti, gard viu şi amenajarea de locuri de recreere, joacă şi fitness, precum şi alei pietonale.

Parcul, care nu va fi împrejmuit, va avea o fântână cu apă potabilă racordată la reţeaua stradală, bănci pentru odihnă, coşuri de gunoi şi două mese cu bănci. Termenul de execuţie a lucrărilor va fi de cinci luni.

La alergare în parcul Salca

Un termen de execuţie mult mai scurt, de numai trei luni, vor avea lucrările de amenajare a pistei pentru alergare din parcul Salca. Estimată la 942.000 lei investiţia vizează construirea unei piste din tartan cu o lungime de un 1.074 metri şi o lăţime de 1,2 metri.

Traseul pistei va porni de pe malul stâng al pârâului Peţa din dreptul podului pietonal, va urma direcţia canalului colector care se deversează în Peţa, va continua paralel cu strada Meiului pe lângă aleea pietonală şi va reveni la podul de peste pârâu.