Veste bună pentru bugetarii orădeni! Angajaţii Primăriei şi ai instituţiilor subordonate, indiferent că sunt funcţionari publici sau personal contractual, vor beneficia de o majorare salarială de 12% începând cu data de 1 iulie.

Creşterea salariilor se aplică unui număr de 675 de angajaţi ai municipalităţii şi nu se aplică primarului, celor doi viceprimari şi city-managerului.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, majorarea bugetului de salarii al municipalităţii se va face din economii şi nu impune alocări suplimentare. "Creşterea este acoperită din economiile înregistrate la capitolele de cheltuieli în urma organizării procedurilor de achiziţii, fără a fi necesară suplimentarea bugetului local", se menţionează în comunicat.

Majorarea salariilor s-a făcut în conformitate cu OUG 27 din 2015 care completează OUG 83 din 2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice şi pentru stabilirea unor măsuri bugetare, normative potrivit cărora autorităţile administraţiei publice locale pot stabili o creştere salarială de până la 12% pentru personalul angajat în instituţiile publice locale.