Clubul Sportiv Tengo Salonta a organizat, în weekend, un turneu inedit, menit să dezvolte tenisul cu piciorul. Opt echipe, împărţite în două grupe, s-au duelat în sala de sport Sándor Péter pentru a stabili câştigătoarea primei ediţii a Cupei Corporaţiilor.

Regula a fost simplă, echipele fiind alcătuite din patroni şi angajaţi ai unor firme locale, iar regulamentul a fost cel de ştrand (pentru amatori). Pe lista participanţilor s-au regăsit foşti jucători de fotbal-tenis ori de fotbal, dar şi simpli pasionaţi ai tenisului cu piciorul. A rezultat un mix antrenant, cu schimburi lungi de mingi, dar şi execuţii spectaculoase, răsplătite cu aplauze de public.

Grupa A a debutat cu un joc maraton între ADA şi Discont, dar nici echipele din grupa B nu s-au lăsat mai prejos oferind dispute antrenante, duelul Inteva - Plastec având nevoie de set decisiv pentru a stabiili câştigătorul. ADA şi Saltrans au ajuns şi ele in prelungiri, primii având câştig de cauză în setul decisiv.

Prima semifinală a opus câştigătoarea grupei A, ADA, şi ocupanta locului secund din grupa B, Inteva, încheiată cu victoria primei echipe. În cea de-a doua semifinală s-au duelat merituoasa câştigătoare a grupei B, Saldecor, şi ocupanta locului secund din cvartetul A, Discont. În urma victoriei obţinute, Saldecor a ajuns în ultimul act al competiţiei, acolo unde a oferit un spectacol agreabil în compania celor de la ADA, câştigând în două seturi deosebit de echilibrate. Pe ultima treaptă a podiumului a încheiat echipa Inteva Products SRL, care a devansat Discont Center.

Înscrise, dar fără a fi prezente la întrecerea propriu zisă, firmele Vespan SRL şi Restaurant Ancora şi-au trimis reprezentanţi la analiza de după turneu, o masă rotundă şi îmbelşugată ce a urmat finalei.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de către Vasile Sorean, preşedintele CS Tengo Salonta şi al AJFT Bihor.

Toţi participanţii au fost răsplătiţi cu plachete şi diplome, iar primele trei clasate s-au ales şi cu câte o cupă. Campionul mondial şi european Georgel Bobiş a oferit un premiu special, constând într-un pui de labrador, care a ajuns în curtea unui component al echipei învingătoare.

"Am lansat o provocare pentru firmele locale cu scopul de a petrece timp împreună printr-o mişcare şi socializare. Le mulţumesc pentru interesul manifestat şi pentru efortul depus în cadrul turneului. Cu toţii au fost câştigători, indiferent de locul ocupat", a concluzionat Vasile Sorean, care este şi preşedintele CS Tengo Salonta şi al Asociaţiei Judeţene Fotbal-Tenis Bihor.

"A fost zi lungă şi intensă, o reclamă bună pentru tenisul cu piciorul. A fost o bucurie să văd pasiunea şi determinarea participanţilor. Persoane diferite, dar unite de pasiunea comună: tenisul cu piciorul. Felicitări organizatorilor pentru iniţiativă. Mă bucur că am putut şi eu contribui la reuşita evenimentului", a precizat, la rândul său, Georgel Bobiş, fost campion naţional, mondial şi european al acestui sport, care în 2017, alături de componenţii CS Tengo Salonta a cucerit şi Cupa Mondială a Cluburilor.

Pe de altă parte, pe 2 noiembrie municipiul Salonta va găzdui ultima etapă a Campionatului României la tenis cu piciorul organizat de Asociaţia Judeţeană de Fotbal-Tenis Bihor.


Rezultate consemnate la prima ediţie a Cupei Corporaţiilor la tenis cu piciorul desfăşurată la Salonta:

Grupa A: Saltrans – Gravo Stye 0-2, Discont – ADA 0-2, Saltrans – Discont 0-2, ADA – Saltrans 2-1, Discont – Gravo Style 2-0, Gravo Style – ADA 0-2.
Grupa B: Plastec – Instalplus 2-0, Inteva – Saldecor 0-2, Plastec – Inteva 1-2, Saldecor – Plastec 2-0, Inteva – Instalplus 2-0, Instalplus – Saldecor 0-2.
Clasament Grupa A: 1. ADA – 6 puncte, 2. Discont – 4 p., 3. Gravo Style – 2 p., 4. Saltrans – 0 p.
Clasament Grupa B: 1. Saldecor – 6 puncte, 2. Inteva – 4 p., 3. Plastec – 2 p., 4. Instalplus – 0 p.
Semifinale: ADA – Inteva 2-0, Saldecor – Discont 2-0.
Finala mică: Inteva-Discont 2-0
Finala mare: ADA – Saldecor 0-2