Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, comisarul şef Dan Lazăr a anunţat, joi, reţinerea pentru 24 de ore a unui tânăr care, miercuri seară, a forţat intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Salonta, iar ulterior a spart un baraj al poliţiştilor de frontieră, rănind uşor pe unul din subofiţerii implicaţi în acţiune.

Tânărul, Marius Cristian Pantea, 24 ani, din municipiul Salonta, a intrat în ţară miercuri seară, în jurul orei 19, prin PTF Salonta la volanul unui autoturism marca Audi.

"La controlul de frontieră, în timpul verificării documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră i-au solicitat persoanei să prezinte pentru control şi portbagajul autoturismului, moment în care şoferul a demarat în trombă", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

Pentru prinderea lui Pantea, poliţiştii de frontieră au organizat un baraj la intrarea în Salonta. La semnalul de oprire, tânărul a şi oprit pentru câteva clipe, însă imediat a şi demarat în trombă, lovind cu autoturismul pe unul din poliţiştii de frontieră aflaţi în misiune.

"În acel moment s-au efectuat somaţiile legale, după care au fost trase cinci focuri de avertisment în plan vertical, însă conducătorul autoturismului nu a oprit, intrând în municipiul Salonta", a explicat comisarul şef Dan Lazăr.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, poliţistul de frontieră rănit, un agent din cadrul Sectorului PF Salonta, a primit îngrijiri medicale, în prezent starea acestuia fiind stabilă din punct de vedere medical.

Imediat după incident, poliţiştii de frontieră au anunţat Poliţia Salonta, care a organizat filtre la toate intrările şi ieşirile din oraş, fugarul fiind reţinut de poliţişti miercuri seara, în jurul orei 22.25, într-o parcare din localitate, cu sprijinul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Bihor, acţiune la care a participat şi personalul operativ din cadrul Poliţiei de Frontieră Bihor.

Tânărul era fără maşină, autoturismul Audi fiind recuperat de pe una din străzile din apropierea parcării, având portbagajul gol.

"Cercetările sunt continuate de ofiţeri din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta. Tânărul va fi prezentat în cursul zilei de joi la Judecătoria Salonta cu propunerea de arestare preventivă", a mai declarat comisarul şef Lazăr.