Pugilist al clubului Basti Box Salonta, Darius Stegari a reuşit o performanţă frumoasă la Campionatul European de box pentru juniori, care s-a desfăşurat în ultimele zile ale lunii iunie în Bosnia Herţegovina, la Sarajevo.

La prima sa participare de acest fel, Darius Stegari a dat dovadă de maturitate, disciplină și profesionalism la o vârstă fragedă de doar 15 ani, clasându-se pe treapta a III-a a podiumului, fapt care i-a adus medalia de bronz în cadrul categoriei 63 kg.

Bihoreanul s-a oprit în semifinale, unde a pierdut cu decizie împărțită, „adevărata finală a Campionatului European la categoria 63 kg fiind între el și reprezentantul Irlandei, Harty Edward, care a devenit ulterior campionul european al acestei categorii de greutate”, după cum a declarat antrenorul şi managerul său de la club, Sebastian Silaghi.

Darius Stegari a fost în acest sezon şi câștigătorul locului 1 la Cupa României, fapt care i-a adus convocarea la lotul național al României, unde nu a dezamăgit.

„În perioada aprilie-iunie am avut pregătirea centralizată cu lotul național de juniori la Călăraşi. Mi s-a părut o pregătire foarte bună, unde mi-am îmbunătăţit condiţia fizică şi perfecţionat greşelile pe plan sportiv. Aşa am ajuns la Campionatul European pentru juniori din Bosnia şi Herţegovina, unde am avut o experienţă uluitoare, având în vedere că a fost prima mea participare la un Campionat European. Drept urmare, am reuşit să urc pe treapta a treia a podiumului, după ce am boxat cu reprezentantul Italiei, câştigând prin RSC, şi reprezentantul Israelului, în faţa căruia am câştigat prin decizie unanimă şi am obținut medalia de bronz. Semifinala cu reprezentantul Irlandei am pierdut-o prin decizie împărţită şi aşa am rămas pe treapta a treia a podiumului din Sarajevo. A fost o experiență uluitoare şi remarcabilă pentru mine, fiind la prima participare alături de lotul României. Am reușit obţinerea medaliei la Campionatul European, acesta a fost și obiectivul propus”, a declarat sportivul bihorean.

Preşedintele clubului Basti Box Salonta are numai cuvinte de apreciere la adresa sportivului. „Darius Stegari este un boxer care prin muncă, la fel ca Roxana Hamza, a obținut ceea ce ne doream și așteptam, o medalie de unde să începem cu adevărat o carieră frumoasă în acest minunat sport. Performanţa este cu atât mai însemnată cu cât ea vine la prima lui participare la Campionatul European de juniori”, a declarat Sebastian Silaghi, care a ţinut să le mulțumească sponsorilor, autorităților și partenerilor care susțin această ramură sportivă. 

Pentru Darius Stegari urmează participarea la Campionatul Gimnazial, unde îşi doreşte să obţină din nou rezultate foarte bune. „Ce îmi doresc eu în acest sport este să ajung un boxer remarcabil și sper că în 2028 voi participa la Jocurile Olimpice, unde, la fel, îmi doresc să aduc o medalie cât mai strălucitoare pentru România”, a mai spus, ambițios, pugilistul clubului Basti Box Salonta, Darius Stegari.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!