Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Dorel Moţiu, a anunţat, duminică, faptul că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta i-au întocmit dosar penal salontanului prins în flagrant, vineri, în timp ce împărţea pachete de cadouri în pungi cu inscripţii PDL.

"Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru pentru infracţiunea de oferire sau dare de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze. Dosarul va fi înaintat în cursul zilei de luni la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, pentru cercetări", a declarat procurorul Moţiu.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din Salonta au fost sesizaţi vineri, în urma unui apel prin 112, că o persoană necunoscută distribuie dintr-un autoturism, unor copii de grădiniţă, cadouri ambalate în pungi înscripţionate cu PDL.

În urma verificărilor, poliţiştii au identificat persoana în cauză ca fiind un localnic de 48 de ani. Poliţiştii au descoperit în autoutilitara pe care acesta o conducea 28 de pungi de cadouri şi au stabilit că alte 92 de pungi au fost împărţite copiilor de grădiniţă.