Asociaţia „Salvatorii de cărţi”, fondată de doi orădeni care recuperează cărţi aruncate de bihoreni la gunoi şi care au amenajat o „mină de cărţi" în centrul oraşului, un loc unde oricine poate citi gratuit, organizează un târg de carte, unde orice bihorean este invitat să participe.

Intitulat „Carte deschisă – inimă deschisă”, târgul va avea loc între zilele 9 – 11 iulie, sub cupola complexului Posticum (str. Teiului, nr. 26).

Organizatorii vor etala peste 7.000 de cărţi, din diferite domenii şi în diferite limbi, pe care vizitatorii le vor putea lua acasă cu preţul unor donaţii.

„Banii obținuți în cadrul târgului vor fi virați integral în contul Asociației Salvatorii de Cărți, care în acest moment luptă pentru supraviețuire şi are nevoie să strângă suma necesară pentru a plăti datoriile și a închiria un spaţiu unde să poate fi depozitate şi selectate cărţile, până ajung în mâna cititorilor”, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

La târg, doritorii vor putea cumpărat şi creaţii hand-made făcute tot de membrii asociaţiei, din materiale reciclabile.

Târgul va fi deschis vineri între orele 15 şi 20, iar sâmbătă şi duminică între 10 şi 20. Participarea nu este condiţionată de vaccin anti-Covid, dar vizitatorii vor purta mască şi îşi vor dezinfecta mâinile la intrare.

Totodată, cei care vor să ajute voluntar ONG-ul în organizarea evenimentului pot să ia legătura cu salvatorii de cărţi pe pagina de Facebook, prin mail la adresa contact@salvatoriidecarti.ro sau prin telefon la numărul 0721-603.851.