Asociaţia "Salvatorii de cărţi", fondată de doi orădeni care recuperează cărţi aruncate de bihoreni la gunoi şi care au amenajat o bibliotecă în centrul oraşului, organizează un târg de carte, la care orice pasionat de citit este invitat să participe.

Târgul "Salvează cartea" va avea loc în 23 şi 24 martie, între orele 13-19, la sediul organizaţiei, pe strada Evreilor Deportaţi nr. 55 din Oradea.

Cei doi orădeni vor etala mii de volume salvate, din diferite domenii, în limbile română, maghiară şi engleză, pe care vizitatorii le vor putea lua acasă cu preţul unor donaţii.

Mai precis, donaţia minimă pentru achiziţia unui volum este de 5 lei. Cei care vor dona 50 de lei vor putea să ducă acasă o cutie de circa 15-20 de volume pe care le vor alege în funcţie de propriile preferinţe.

De acolo vor putea fi cumpărate şi mai multe accesorii handmade, inclusiv semne de carte, coliere şi magneţi cu personaje din poveşti clasice.

Banii obţinuţi în cadrul târgului vor fi viraţi integral în contul Asociaţiei Salvatorii de Cărţi, pentru a putea în continuare să salveze cărţile aruncate şi să le depoziteze.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!