Salvatorii jucătorului Andrei Cătană de la Crişul Aleşd, cel care, pe 22 aprilie, s-a prăbuşit pe teren în minutul 9 al jocului cu CS Diosig, au fost premiaţi sâmbătă de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor şi clubul Crişul Aleşd, la meciul pe care l-a susţinut formaţia aleşdană acasă, în compania celor de la CS Mădăras, în cadrul campionatului Ligii a IV-a.

Partida dintre echipa locală Crişul Aleşd şi CS Mădăras a fost întreruptă exact în minutul 9, la fel ca atunci când jucătorul echipei din Aleşd Andrei Cătană s-a prăbuşit pe teren, intrând în stop cardiac.

La iniţiativa lui Ciprian Fogaraşi, preşedintele Asociaţiei Sportive Crişul, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal, au fost premiaţi Dorel Miere, asistent medical la Ambulanţa Aleşd, şi Cristian Coita, paramedic la ISU Bihor, pentru promotitudinea cu care au intervenit pentru a-i acorda ajutor fotbalistului căzut.

De asemenea, în afară de cei doi au mai fost premiaţi şi dr. Cristian Dejeu, Eva Manea, asistent la ambulanţa Aleşd şi Cornel Gârdan, ambulanţier, care au ajuns în mai puţin de 5 minute la sportiv. Aplaudat a fost şi jucătorul de la Inter Aştileu, Marius Măgui, cel care a tăiat cu un flex lanţurile porţii de acces pe stadion în momentul intervenţiei ambulanţei.

Premiile au fost acordate de preşedintele AJF Bihor, Radu Bitea, şi de cei doi vicepreşedinţi de la AS Crişul Aleşd, Sorin Motoca şi Tiberiu Urs.

Reamintim că la partida cu CS Diosig, din urmă cu câteva săptămâni, fundaşul echipei din Aleşd, Andrei Cătană i-a spus lui Ramses Gado, jucător la CS Diosig să anunţe arbitrul să oprească jocul pentru că îi este rău, după care s-a prăbuşit pe teren. Atunci însă, Dorel Miere, asistent medical la Ambulanţa Aleşd, a avut o prezenţă de spirit fantastică! Şi-a dat seama despre ce este vorba şi a intervenit prompt. Mai mult, un suporter al echipei din Diosig, prezent la meci, Cristian Coita, paramedic la ISU Bihor, a sărit în teren şi împreună cu asistentul l-au resuscitat pe Andrei. Aceştia au intervenit timp de aproape 5 minute, până a ajuns ambulanţa!

Jucătorul Andrei Cătană a fost transportat apoi la Spitalul de Urgenţă din Oradea, unde şi-a revenit complet, iar acum se află pentru mai multe investigaţii internat la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.