În acest sfârşit de săptămână debutează întrecerile înscrise în cadrul "Săptămânii Europene a Sportului". Este vorba despre diverse competiţii, pe care Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, împreună cu alţi parteneri le organizează.

Astfel, primele întreceri sunt de tenis şi sunt programate, sâmbătă şi duminică, la Salonta, în organizarea DJST în colaborare cu clubul Metalul din localitate şi Federaţia Sportul pentru Toţi.

Competiţia, programată pe terenul Metalul, are loc sâmbătă, cu începere de la ora 9, pentru copii, iar duminică, de la aceeaşi oră, 9, pentru juniori. La final, câştigătorii vor fi premiaţi cu diplome şi cupe.

În Oradea, duminică, de la ora 10, are loc crosul, devenit deja tradiţional, "Aleargă pentru inima ta".  Competiţia este organizată de DJST Bihor, în colaborare cu Clubul Lions Oradea, IŞJ Bihor şi Federaţia Sportul pentru Toţi.

Întrecerile au loc în zona terenurilor de tenis de lângă Arena Antonio Alexe şi cuprind patru categorii de vârstă, copii până la 12 ani, 13-17 ani, 18-35 ani şi peste 35 de ani.

Au drept de participare sportivi legitimaţi şi nelegitimaţi, precum şi amatori. Concurenţii vor putea participa la concurs având viza medicală la zi, de la medicul de familie sau de la medicul de şcoală, iar cei legitimaţi, cu carnetul de legitimare, având viza medicală la zi.

La final, se vor acorda medalii pentru toţi participanţii, iar pentru ocupanţii locurilor I, II şi III, la cele patru categorii de vârstă, şi cupe, tricouri, şepci, diploma de voluntariat şi diplome.

Tot în acest sfârşit de săptămână, dar şi la începutul săptămânii viitoare, în cadrul activităţilor desfăşurate sub egida "Săptămâna Europeană a Sportului", în Oradea mai au loc, duminică şi luni, întreceri de tenis de masă, la ERA Shopping Park, competiţie organizată de DJST Bihor, împreună cu clubul Tibclau Oradea, Federaţia Sportul pentru Toţi şi reprezentanţii centrului comercial. Este vorba despre un concurs internaţional de tenis de masă pentru copii şi adulţi.

Duminică, de la ora 11, vor avea loc întrecerile concursului rezervat copiilor, la mai multe categorii de vârstă, iar luni, de la ora 17:30, întrecerile concursului pentru adulţi, tot la mai multe categorii de vârstă. La final, câştigătorii vor fi premiaţi cu cupe, medalii şi diplome.

În fine, şi cu ocazia Zilei oraşului Nucet, duminică vor avea loc competiţii sportive şi-n această localitate, tot sub egida "Săptămânii Europene a Sportului". Este vorba despre cros şi fotbal – tenis. Concursul de cros este programat de la ora 10, la Şcoala Gimnazială nr. 1 Nucet, iar cel de fotbal – tenis, de la ora 11, tot la Şcoala Gimnazială nr. 1 din localitate.

Întrecerile de la Nucet sunt organizate de DJST Bihor, Primăria oraşului Nucet, Şcoala Gimnazială nr. 1 Nucet şi Federaţia Sportul pentru Toţi şi sunt adresate elevilor din ciclul gimnazial.