Un samsar de lemne din Săcueni a fost prins de poliţiştii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din Bihor că a făcut zeci de curse fără avize de însoţire a materialului lemnos.

Concret, bărbatul în vârstă de 35 ani a livrat în total 71,52 de metri cubi de lemne de foc, de diferite specii, transporturile fiind în general cu 5-6 metri cubi.

"Toate transporturile au fost sub 10 metri cubi, cel mai probabil pentru că în acest fel fapta constituie contravenţie. Transportul materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documentele specifice de transport, constituie infracțiune și se sancționează cu amendă sau cu închisoare de la 6 luni la un an, confiscarea materialelor lemnoase şi a mijlocului de transport", a explicat, pentru BIHOREANUL, ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău.

Cert e că bărbatul s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei şi a fost obligat să predea contravaloarea lemnelor vândute, în sumă de 11.703 lei.

Culmea e că transportatorul din Săcueni a mai fost prins, cu o lună în urmă, cu acelaşi gen de şmecherie.

Pe 6 iunie, în urma unui alt control al poliţiştilor Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, s-a constatat că acesta făcuse nu mai puțin de 50 de transporturi cu 141,91 metri cubi de lemne de foc, fără avize de însoţire pentru marfă ori în alte locuri decât cele prevăzute în documente.

La fel ca acum, și atunci samsarul a fost amendat cu 5.000 lei, iar banii încasaţi, în valoare de 23.510,36 lei, au fost confiscaţi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!