Campania electorală nu înseamnă larmă. Un echipaj al Poliţiei Locale a sancţionat vineri, cu avertisment, conducătorul unui autovehicul marcat cu însemnele electorale ale candidatului PDL la preşedinţia Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle.

"Vineri dimineaţă în jurul orei 8:30 o patrulă a Poliţiei Locale a oprit în trafic şi a somat conducătorul autovehicul dotat cu megafoane să nu folosească mijloacele sonore pentru publicitate electorală pe raza municipiului Oradea pentru că acest lucru este interzis", a afirmat Paul Kover, directorul Poliţiei Locale Oradea.

Conform declaraţiei directorului, şoferul avertizat conducea o dubiţă albă marcată cu însemnele candidatului PDL la funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle. "Maşina făcea reclamă electorală domnului Radu Ţîrle, iar astăzi am primit unele sesizări că în cursul zilei ar fi pornit difuzoarele în diferite zone ale oraşului. Sper ca acest lucru să nu se întâmple, pentru că altfel se va lăsa cu amenzi", a spus Kover.

Conform Regulamentului privind desfăşurarea activităţii de publicitate stradală instituit prin Hotărârea de Consiliu Local 954 din 2009 pe raza municipiului Oradea este interzisă "circulaţia vehiculelor echipate cu megafoane, portavoce sau orice alte mijloace sonore".

Încălcarea prevederilor regulamentului se sancţionează cu amendă înte 500 şi 2.500 lei.