Cu o zi înaintea confruntărilor din cadrul galei din circuitul internaţional de K1 Superkombat de sâmbătă de la Oradea, protagoniştii primului World Grand Prix din acest an s-au aflat faţă în faţa pentru prima oară, vineri, la Oradea Shopping City, unde a avut loc cântarul oficial.

Cu această ocazie, promotorul Eduard Irimia a anunţat ordinea meciurilor şi i-a prezentat pe cei 12 luptători de sâmbătă seară din Arena "Antonio Alexe", după care aceştia au trecut la prima confruntare, cea cu cântarul oficial, trecută cu brio de toţi. Când a fost, însă, vorba de Alexandru Lungu, cântarul a fost dat peste cap de două ori, acesta neputând măsura greutatea luptătorului orădean, de 165 kg.

În schimb, adversarul său din disputa de sâmbătă seară, britanicul Jason Dutton, a cântărit 133 kg, organizatorul Eduard Irimia remarcând că împreună cei doi luptători, care vor ţine capul de afiş al galei de sâmbătă de la ora 22, cântăresc 300 kg.

După cântar, cei doi au fost puşi faţă în faţă, aruncându-şi priviri crâncene unul celuilalt, fiecare promiţând victoria în disputa de sâmbătă.

Alexandru Lungu a recunoscut valoarea adversarului, dar a declarat ca i-ar plăcea să-l învingă pe Dutton în prima repriză.

"Muntele Bihorului" speră ca şi publicul să fie alături de el în această confruntare şi să încheie frumos lupta. "Poate va fi ultima mea luptă de acasă, de aceea aş fi bucuros dacă publicul ar fi alături de mine în sală şi împreună să facem un show cât mai frumos", a declarat Sandu.

După cântarul oficial, toţi competitori galei au trecut la sesiunea de autografe şi fotografii cu publicul, cel mai solicitat fiind, cum era de aşteptat, reprezentantul gazdelor, Sandu Lungu.

De la cântarul oficial a lipsit doar bosniacul Muamer Tufekcic, care nu a ajuns pe ora 15, ora oficială a evenimentului.

Tot vineri, organizatorii au anunţat şi modalitatea de desfăşurare a galei. Astfel, publicul va avea acces sâmbătă seară, începând cu ora 20, la ora 21 vor urma prezentările, iar de la ora 22 va fi efectiv gala, cu cele şase confruntări. De la aceeaşi oră, şi cele trei posturi de televiziune, Pro Tv, Sport.ro şi Eurospor,t vor prelua în direct evenimentul, prin intermediul Eurosport, gala urmând a fi difuzată în 80 de ţări din întreaga lume. Preţul unui bilet este de 50 de lei, iar VIP-urile vor plăti câte 200 de lei.

În disputele din "piramidă", Muamer Tufekcic (Bosnia) se va confrunta cu Corrie Robins (Marea Britanie), iar Nikolaj Falin (Germania) cu Jaizirinho Rozenstruik (Surinam), câştigătorii urmând să dispute finala.

Confruntarea dintre Sandu Lungu şi Jason Dutton este considerată drept meciul vedetă al serii. O altă confruntare atractivă se anunţă lupta dintre bucureşteanul Bogdan Stoica şi italianul Romano Romasco. Lupta acestora este încadrată la categoria -92 kg.

Citeşte detalii despre gala de sâmbătă, în articolul: "Lungu se bate acasă: "Muntele Bihorului", la Gala Superkombat de la Arena Antonio Alexe"