La Romexpo a avut loc, vineri seară, cea mai mare Gală K1 organizată vreodată în România: World Grand Prix Bucureşti, sau România K1. Dacă piramida K1 a fost câştigată de Freddy Kemayo, prin KO, în faţa lui Sebastrian Ciobanu, într-un meci pe reguli de MMA, Alexandru Lungu s-a impus în faţa americanului Jimmy Ambriz.

Orădeanul l-a învins pe Ambriz supranumit "Titanul" în cel de-al doilea meci al Galei K1 desfăşurat vineri seară la Bucureşti.

"Muntele Bihorului" a câştigat în faţa americanului încă din repriza a doua, după ce arbitrul a oprit lupta la recomandarea medicului. Arbitrul i-a interzis americanului să lupte după ce a avut o problemă la ochi şi nu a mai putut să vadă.

Conform site-ului Sport.ro, care a transmis meciul în direct în sistem Pay-Per-View, "există posibilitatea ca Sandu Lungu să îi fi băgat, accidental, degetul în ochi".

Meciul dus de orădeanul înalt de 1,83 metri şi cântărind 160 kilograme împotriva "Titanului" de 1,88 metri şi cântărind 130 kilograme a avut loc în sistem MMA, în care loviturile sunt extrem de dure, iar lupta se poartă în picioare şi la sol după un regulament redus la minim.

Pentru meciul de vineri Sandu Lungu s-a antrenat pe brânci în ultima lună, Jimmy Ambriz fiind un luptător experimentat care l-a înlocuit în ultima clipă pe contracandidatul desemnat iniţial, Imani Lee.

Moartea din Carpaţi, KO 

În cele mai aşteptate dispute de la super-fight, Iftimoaie şi Moroşanu au fost învinşi de cunoscuţii lor adversari. Dacă Iftimoaie a rezistat în ring până la finalul disputei cu neozeelandezul Ray Sefo, pierzând la puncte, Cătălin Moroşanu, supranumit "Moartea din Carpaţi" a fost trimis în lumea viselor după câteva secunde, de olandezul Errol Zimmerman. După 26 de secunde de la start medicii erau deja în ring pentru a-l ajuta pe Cătălin făcut KO de un genunchi şi un croşeu de dreapta al lui Erol.

Cea mai mare gala K1 din Europa a continuat, vineri noapte, în complexul Romexpo din Bucureşti cu finala piramidei K1. După ce au reuşit KO-uri în sferturi şi semifinale, ultimul act al piramidei i-a adus faţă în faţă pe Freddy Kemayo lşi Sebastian Ciobanu. Miza a fost un bilet pentru Gala de la Seul "Final Destination", între cei mai buni 16 luptători ai lumii. După două reprize relativ echilibrate, Kemayo l-a învins pe Ciobanu în ultima repriză, când l-a făcut KO.