Primăria Sânmartin a fost desemnată drept cea mai digitalizată administraţie locală de comună din România.

S-a întâmplat săptămâna trecută, cu ocazia Galei Regista 2022 ce a avut loc la București, după cum a anunțat, joi, pe Facebook, Primăria Sânmartin.

Cele mai multe accesări în mediul online

Potrivit reprezentanţilor echipei Regista (aplicație care automatizează și eficientizează activitatea prin modulele: registratură electronică, managementul documentelor, e-Guvernare și soluții IoT), nominalizarea a fost făcută dintr-un total de peste 800 de instituţii publice din ţară, având în vedere numărul de accesări făcute anul trecut prin formularul e-guvernare.ro.

"Cea mai digitalizată primărie de comună a fost nominalizată după criteriul utilizării funcţionalităţilor din formularul eguvernare Regista, numărul de formulare, sesizări şi programări efectuate", au anunţat reprezentanţii Regista cu ocazia decernării trofeului (video jos).

Primăria Sânmartin a fost premiată ca fiind cea mai digitalizată administraţie locală de comună din ţară, la concurenţă cu instituţiile similare din: Sânpetru (Braşov), Valea Lupului (Iaşi), Cristian (Braşov) şi Sâncraiu de Mureş (Târgu Mureş).

"Digitalizarea nu mai este un moft"

Primarul de Sânmartin, Cristian Laza, a declarat pentru BIHOREANUL că trofeul conferit administraţiei locale pe care o conduce reprezintă o recunoaştere a eforturilor depuse de aceasta în vederea îmbunătăţirii relaţiei cu cetăţenii în mediul online.

"Astăzi, digitalizarea nu mai este un moft, este o obligaţie pe care fiecare administraţie locală trebuie să o pună în practică cât mai urgent. Digitalizarea facilitează relaţionarea dintre administraţia publică locală şi cetăţean, lucru esenţial în desfăşurarea activităţii noastre", a declarat primarul Laza.

Potrivit acestuia, titlul decernat Primăriei Sânmartin "este o dovadă incontestabilă" a faptului că administraţia locală din comună a acţionat corect în ultimul an.

În lumea digitală...

Primăria Sânmartin a fost premiată în cadrul unei gale organizate de Regista, lider de piaţă în domeniul aplicaţiilor de registratură şi al managementului documentelor din administraţia locală.

Cu această ocazie au mai fost decernate, printre altele, trofeele pentru: cea mai digitalizată primărie de oraş (Primăria Năvodari), cea mai digitalizată instituţie (Administraţia Străzilor - Bucureşti), cea mai bună prezenţă în mediile sociale (Primăria Năvodari) şi cea mai bună interacţiune digitală cu cetăţenii (Primăria Târgu Bujor).

Aplicaţia Regista, care automatizează şi eficientizează activităţile din peste 800 de instituţii ale administraţiei centrale, judeţene şi locale, dar şi din companii private, este dezvoltată de Zitec, specializat în dezvoltarea de soluţii şi servicii de transformare digitală.